11-01-10

Brokkendag

Zaterdag was voor Kleine Man een brokkendag. Het begon al 's morgensvroeg. Grote Man en ik stonden in de hal onze jas en schoenen aan te doen om met Hond te gaan wandelen, terwijl Kleine Man op de grond zat te wachten. Nu kruipt of stapt ons klein spook nog niet, maar rondjes draaien doet hij als de beste. Soms zelfs nog beter. Hij was zo wild aan het draaien dat hij zijn evenwicht verloor en voorover totterde, met zijn voorhoofd op de plint. Resultaat: een verbazend aantal decibels, een zielig gezichtje en een knoert van een buil. Gelukkig ebde het gebrul al snel weg in de armen van mama.
's Avonds was ik zijn nageltjes aan het knippen. Inderdaad, het zat eraan te komen: een nagelknipincident. Kleine Man kon weer geen seconde stilzitten en plots had ik een schelletje vinger mee. Aangezien Kleine Man niet reageerde, dacht ik dat het bij wat vel was gebleven, maar al gauw volgden de bloeddruppeltjes. Maar waar hij die ochtend nog een heel concert ten beste had gegeven vanwege die buil, kwam er nu geen kik uit. Blijkbaar heeft hij minder zenuwuiteinden in zijn vingertopje dan in zijn voorhoofd. Enfin, des te beter natuurlijk.

Behalve Kleine Man pijn doen, deed ik dit weekend ook nog leuke dingen. Zo gingen we voor het eerst sinds lang nog eens een grote wandeling doen met Hond. We haalden onze Beco van onder het stof, Grote Man gespte hem rond - aangezien ik dat met mijn buik niet meer kan - en we maakten een lange wandeling door de sneeuw. Wij hadden onze beweging, Hond was meer dan tevreden en Kleine Man knapte zijn voormiddaguiltje op papa zijn rug.
Voor al wie nog op zoek zou zijn naar een goede babydrager, die Beco is echt een aanrader. Nogmaals bedankt voor die tip trouwens, Marleen! Het is niet het goedkoopste model, maar wel zijn geld meer dan waard. Ik gebruik hem al sinds Kleine Man nog een Heel Kleine Man was. Eerst op de buik, nu op de rug. Dit weekend waren we trouwens aan het bespreken wat we gaan doen wanneer Prutske er is. Een tweede Beco kopen, of toch iets anders? Ik ging nog even kijken op deze site, waar we ook onze Beco kochten, en stootte op de Patapum. Die is goedkoper dan de Beco en bestaat in een peuterversie. Kleine Man zou tegen dan in de Peuter-Patapum kunnen, en onze Beco kan dan dienst doen voor Prutske. Zo hoeven we ons tijdens onze wandelingen met Hond niet te beperken tot min of meer verharde, kinderwagenproofe wegen, maar kunnen we ons ook wagen op Hond zijn favoriete terrein, namelijk het natuurgebied dat hier op vijf minuten wandelen van onze voordeur ligt. En het allergrootste voordeel van zo'n babydrager is natuurlijk dat de meeste kindjes en vooral baby's zo'n ding nog maar moeten zien om al in slaap te vallen. Heerlijk als je oren eens tuiten van het geblèr van zo'n kleintje...

08:21 Gepost door Hector en Fonzie in Accidentjes | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |