15-07-09

Concerten

Laat ik dan maar meteen in huis vallen met de eerste rubriek: Kleine Man. Hij geeft me al meteen stof om over te schrijven. Ik heb voor het eerst traantjes gezien. Dat betekent niet dat Kleine Man nooit huilde. Lieve help nee, dat baasje heeft al heel wat afgekrijst, maar tot nu toe was dat “droog huilen”. Zonder traantjes dus. Tot vandaag. Ik denk dat hij zijn schade van vijf maanden nu zo snel mogelijk wil inhalen, want de tranen liepen in stroompjes over zijn wangen, tot in zijn oren (als hij neerlag wel te verstaan). En de decibels die hij produceert, doen mijn trommelvliezen meetrillen. Aanvankelijk had ik er het raden naar waarom hij zulke brulconcerten ten tonele bracht. Enkele mogelijke verklaringen:

1.       De eerste tandjes. Kleine Man is iets over de vijf maanden, dus het zou kunnen. Alleen, ik zie of voel nog niks. Hij kwijlt zichzelf wel helemaal vol, maar dat is niets uitzonderlijks.

2.       Hij is van zijn melk. Normaal gezien gaat hij iedere dag in de voormiddag naar de onthaalmoeder. Hij gaat daar heel graag naartoe, de voorbije twee dagen was ze gesloten, dus moest hij het met zijn mama stellen. Het zou kunnen dat hij daardoor wat uit zijn normale routine is. Dat belooft voor volgende week, als de onthaalmoeder een weekje vakantie neemt…

3.       Hij heeft spruw. Dat had hij een paar maanden geleden ook al eens, en misschien is het teruggekomen. Maar eens naar de dokter gaan voor een nieuw voorschrift Daktarin. Inderdaad, die orale gel kun je niet krijgen zonder voorschrift. Volgens de apotheker omdat er al eens accidenten zijn geweest met ouders die de gel te diep in de keel van het kindje deden, waardoor het kindje stikte. Maar ik zie de apotheker ook niet mijn handje vasthouden wanneer ik Kleine Man zijn Daktarin geef, dus wat verandert een voorschrift daar nu aan? Nu ja, we zullen de economie maar draaiende houden en de dokter verblijden met een visite.

Eén doktersbezoekje later, gelukkig zonder al te lange wachttijd, is het verdict gevallen. Een virale infectie, lichte verhoging en een keelontsteking. Geen Mexicaanse griep dus.

Onnodig te zeggen dat in de rubriek Werk & Privé de weegschaal zwaar doorslaat in de richting van Privé en dat er van werk niet veel in huis zal komen. Eén iemand is daar in elk geval niet rouwig om: onze hond krijgt extra wandelingetjes, omdat de buggy Kleine Man tot rust brengt en we dus om de haverklap heen en weer wandelen door de natuur. Ik zal het maar beschouwen als wat extra oefening tegen die paar hardnekkige zwangerschapskilootjes die ik nog meesleur.

08:33 Gepost door Hector en Fonzie in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

hey Welkom en succes met je blog. Ik hoop dat alles ondertussen beter is. Ik wens je nog een fijne woensdag.

Gepost door: Martin | 15-07-09

Mooi zo Succes ook met je blog. Het leest in ieder geval zeer prettig én herkenbaar (ook 2 kleine spruitjes).

Greetz!

Gepost door: Tim | 17-07-09

De commentaren zijn gesloten.