23-07-09

Luxe

Vandaag de drie rubrieken allemaal door elkaar: Kleine Man, Werk en Privé & Werk. Reden: de onthaalmoeder heeft een weekje vakantie, dus Kleine Man is thuis. Ik wil maar zeggen: luxe ben je snel gewoon. Waar ik op andere dagen Kleine Man uit zijn bedje haal, aankleed en naar de onthaalmoeder breng, daarna rustig met de hond ga wandelen en vervolgens een héle voormiddag rustig kan doorwerken, moet ik er nu om zes uur uit om al met de hond te gaan wandelen. De rest van de dag probeer ik zoveel mogelijk het vaste ritme van Kleine Man aan te houden, maar eenvoudig is dat niet. Ik jongleer met kind, hond, werk en huishouden en hoop maar dat tegen de avond alles in kannen en kruiken is.

Het is trouwens een hele uitdaging om een kind van 5 maanden te entertainen. Te oud om met weinig tevreden te zijn, te jong om mee te boetseren of te tekenen. Een mens wordt creatief in het bedenken van bezigheden. "Hop paardje hop" is momenteel een hit, net als rondjes vliegen door de woonkamer. Goed voor de armspieren trouwens. Alleen opletten voor laaghangende lusters.
Hobby's komen en gaan bij Kleine Man trouwens aan een sneltreintempo. Vroeger was hij compleet gek van "Een Nederlandse Amerikaan" met bijbehorende gebaren (van voor naar achter van links naar rééhééchts van boven naar onder van links naar rechts, weet u wel). Maar hierop geldt blijkbaar de wet van het dalend grensnut, want nu kijkt hij me enkel aan alsof ik een idioot ben als ik het beste van mezelf geef.

Nog iets wat ik erg snel gewend ben geraakt: de dienstencheques. Iedere dinsdagnamiddag komt S., een lieve Turkse vrouw met echt zuiders temperament, ons huisje poetsen en mijn strijkmand doorploegen. Ze raast met zwabber en stofdoek van boven naar beneden en in een mum van tijd blinkt en schittert ons huis en ruikt het overal heerlijk naar kuisproduct. Nu is ze echter enkele weken op vakantie, en zou ik wat oorspronkelijk mijn taak was, weer moeten opnemen. Resultaat: de vloer is wel eens aan een stofzuigbeurt toe en mijn strijkmand puilt uit. Nu ja, dat zal voor dit weekend zijn, als ik de zorgen over Kleine Man kan delegeren aan Grote Man. Ik zou natuurlijk ook het huishouden kunnen delegeren, maar ik vertrouw Grote Man niet met een strijkijzer in de hand. 

11:19 Gepost door Hector en Fonzie in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

zo gewoon Als een ander je taken overneemt en die vervolgens enkele weken weg is valt vaak niet mee dan die orde te houden. Maar laten liggen doe je dan ook niet. Ik hoop dat je eigen er toch kan toe delegeren om je oorspronkelijke taken tijdelijk weer te doen.
Sommige mannen kunnen wel strijken hoor... Ik heb zelf een hekel aan strijkgoed. Maar zal er ooit ook moeten geloven want sommige kleding stukken moeten wel gestreken worden.

succes met de huishoudelijke orde en veel plezie met je kleine man.

Groet,

Gepost door: Bianca | 23-07-09

De commentaren zijn gesloten.