04-08-09

Als een echte huismoeder

Af en toe krijg ik opstoten van creativiteit en wil ik handwerken. Dat gebeurt (gelukkig) niet al te vaak; zo'n keer of twee per jaar. Dan begin ik als een gek te breien, te koken of te naaien. En dat moet vooruitgaan, want die aanvallen duren nooit langer dan twee weken en alles wat tegen dan niet af is, blijft onherroepelijk liggen. Zo heb ik hier een aantal afgewerkte truien liggen, maar even goed een hele zak vol breiwol die al jaren meegaat: restanten van een vorige bevlieging die nooit tot een goed einde werd gebracht. Een paar afgewerkte rokken, maar een nog grotere stapel stof. Bovendien verlies ik op de een of andere manier ook steevast weer mijn materiaal; telkens moet ik mijn moeder om breinaalden bedelen, die ik nooit teruggeef en achteraf ook niet meer terugvind. Soms is er wel eentje aan te treffen in mijn besteklade (om cakes te controleren, weet u wel), maar waar zijn broertje naartoe is, is mij een raadsel.
Mijn laatste project dateert van een maand of 4 geleden, toen ik op twee weken tijd zo'n vier paar sokjes voor Kleine Man heb gebreid. Het interval tussen die optstoten neemt blijkbaar af, want nu is het alweer zover. Dit keer geen truien, rokken of sokken. Nee, mama gaat ditmaal tekeer in de keuken. Dat is niet voor het eerst, want een tijdje geleden kocht ik al een ijsmachine en heb ik zowat iedere avond zelf ijs gemaakt. En nu heb ik mij op het taarten bakken gestort. Niet zomaar een ordinaire taart, want dat is voor amateurs. Neenee, een taart met heuse versieringen erop. U kent het wel: boetseren met eten. Prachtige taarten met gespoten bloemetjes, zelfgemaakte roosjes en de gelegenheidsvlinder hier en daar. Nu moet u weten dat ik totààl niet handig ben, in de verste verte niet kan tekenen of boetseren en al helemààl geen geduld heb. Als iets langer dan een uur duurt, ben ik het al kotsbeu. U raadt het al: prachtexemplaren worden mijn taarten!
Nu ja, we zullen zien. Mijn materiaal ligt al klaar om zich binnen een week of twee bij de verdwenen breinaalden te voegen, ik heb wat research gedaan, heb stapels recepten opgezocht, dus in theorie ben ik er klaar voor. Ik ben eens benieuwd wat de praktijk zal geven...

17:07 Gepost door Hector en Fonzie in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Je hebt mij nieuwsgierig en hongerig gemaakt!

Gepost door: Marleen | 05-08-09

De commentaren zijn gesloten.