11-08-09

Dokters...

Dokters, het is me wat. En kinderen. En kinderziektes. En overbezorgde moeders, die zijn me ook wat.
De eerste keer dat we met Kleine Man bij de huisdokter stonden, had hij rode bobbeltjes op zijn hoofd (Kleine Man welteverstaan, niet de huisarts). Zo vlak voor het weekend wilden we geen risico's nemen, stel dat het de mazelen of iets dergelijks was. Diagnose: muggenbeten. Beste lezer, als je met je kind bij de huisarts staat met muggenbeten, voel je je de grootste idioot die er rondloopt. Daarna nog enkele keren bij de dokter geweest, meestal terecht, met spruw bijvoorbeeld.
Een tijdje geleden ging ik Kleine Man ophalen bij de onthaalmoeder en wist de arme vrouw bijna niet meer waar kruipen toen ze me mijn eerstgeborene (en eniggeborene) overhandigde. Dat ventje stond vol - maar dan ook echt tjokvol - rode vlekken. Netelroos? Allergische reactie? Mazelen (alweer) of windpokken? Geen idee. In plaats van te panikeren, deponeerde ik mijn baasje, dat nochtans nergens last van scheen te hebben, in zijn bedje en wachtte af (die overbodige doktersvisites indachtig). Na zijn middagdutje was het iets beter, maar de volgende dag kreeg ik een nog erger exemplaar in handen bij de onthaalmoeder. Weer even afgewacht; het was tenslotte heel warm weer, misschien kwam het door de warmte. En inderdaad, na twee dagen verdwenen de rode vlekjes even snel als ze gekomen waren en kraaide er geen haan meer naar.
Niet veel later begon Kleine Man een wel erg droog huidje te krijgen. Vervolgens begon alles te vervellen. Ik betaalde me bij de apotheker blauw aan een speciale crème en badolie voor droge huidjes, maar dat bracht geen zoden aan de dijk. Integendeel, telkens als ik Kleine Man uit- en aankleedde, dwarrelden de huidschilfers vrolijk in het rond. Toen besloot ik toch maar een bezoekje te brengen aan de dermatoloog. Voor het eerst trouwens, ik was nog nooit bij een dermatoloog geweest. Nu dus wel. Met dank aan Kleine Man ben ik nu weer een levenservaring rijker.
Anderhalf uur wachten in de wachtzaal. Nu ja, in de wachtzaal? Kleine Man verveelde zich even hard als mama, maar kon het minder goed verbergen, dus drie kwartier hebben we met de buggy de gang op en af gelopen voor het ein-de-lijk onze beurt was. Ik denk dat ik toch wel zeker drie minuten bij de dokter ben geweest. Getimed van het binnenkomen tot het buitengaan. Kleine Man aan- en uitkleden inbegrepen. De dermatoloog bezat trouwens de benijdenswaardige gave om in een zin van vijf woorden toch wel zeker tien medische termen te smijten en dat allemaal in sneltreinvaart. Dat moet ook, als je per patiënt maar vijf minuten uittrekt. Toen ik plots weer op de gang stond - geen idee hoe ik daar was beland - tuitten mijn oren ervan.
Diagnose: die rode vlekken onlangs was de zogenaamde "vijfde kinderziekte". Of om het met de dermatoloog zijn woorden te zeggen: Exanthema Subitum. Google, lieve mensen, Google... Niks aan te doen, niet te voorkomen en niet te behandelen. Het komt en gaat vanzelf. Voordeel: nu zijn we er al vanaf, want dat kunnen ze blijkbaar maar één keer krijgen. Jochei.
De rondvliegende velletjes: eczeem. Eerst genezen met speciale zalf, daarna tot het einde der tijden voorkomen met speciale badolie en nog meer zalf. Ik zei het al: kinderen, kinderziektes (bij uitbreiding alle soorten aandoeningen) en dokters, het is me wat...

18:32 Gepost door Hector en Fonzie in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Grappig Grappig - maar wel begrijpelijk - dat je met muggenbeten naar de dokter bent geweest. Als beginnende ouder is alles 1 groot vraagteken hé.

Gepost door: Vivache | 12-08-09

Vijfde kinderziekte? Nooit van gehoord! Bij de eerste rode bol, hoe groot of klein ook, zal ik er meteen bedacht op zijn!

En ai, eczeem. Ik hoop dat Einar (en jij) er niet te veel last van zal hebben. Als ik een sprankeltje hoop kan bieden: als kleine baby had ik daar ook last van, maar ik ben daar op een of andere manier volledig uitgegroeid (of de diagnose moet verkeerd geweest zijn...) Sterkte!

Gepost door: Marleen | 13-08-09

De commentaren zijn gesloten.