12-08-09

Mobiliteit

Kleine Man wordt steeds beweeglijker. Hij begint ook een echt jongetje te worden: hevig, wild en bij momenten baldadig. Zijn speelgoed moet er geregeld aan geloven. Op rustige momenten sabbelt en kwijlt hij alles nat, maar als hij goed wakker is, geeft hij zijn knuffelbeertjes en blokken geregeld een minipakje slaag. Hij ligt ook geen seconde stil. Hij wriemelt en wiebelt, trappelt en woelt dat het een lieve lust is. Zijn luier verschonen is meestal een waar gevecht. Eerst moet ik alle moeite van de wereld doen om zijn trappelende beentjes in de vlucht te vangen en vast te houden, daarna moet ik mikken om de billetjeszalf op zijn billetjes te krijgen, en vervolgens moet ik hem met mijn ene hand stevig op het kussen vastpinnen om de schone luier rond zijn kronkelende poepje te binden. Meestal moet ik daarvoor eerst één of meerdere voeten uit zijn mond halen, want zijn tenen doen tegenwoordig dienst als tutter.

Tot nu toe zat hij 's morgens steeds in zijn wippertje/relax/babysit bij ons in de keuken wat met zijn bijtringen of pluchen popjes te spelen, maar de laatste dagen wil hij niet meer rustig in zijn zeteltje "hangen" terwijl wij onze broodnodige kop koffie naar binnen kappen. Nee, meneer wil rechtzitten. Als de groten. Hij takelt zichzelf rechtop. Probleem is dat hij wel al een beetje kan zitten, maar dat zijn evenwichtsgevoel en coördinatie nog niet helemaal op punt staan. Hij heeft nog niet door dat die twee voortdurend fladderende dingen aan zijn lijfje dienen om hem bijvoorbeeld te ondersteunen als hij omkiepert. De helft van de tijd helt hij dus vervaarlijk voorover of opzij, tot hij ofwel dubbelgeklapt met zijn neus op zijn voetjes ligt of als een dronkelap op de toog tegen de zijkant van zijn stoeltje. Nog half slapend tegen het aanrecht leunen met dat kopje is er dus niet meer bij. Ik denk dat het tijd wordt om de relax naar een donker hoekje te verwijzen en het echte grotekindjes-babystoeltje boven te halen. Sinds gisteren zit hij bij de onthaalmoeder ook bij de "groten" in een babystoel - of kakstoel zoals wij die hier zo elegant bestempelen - en dat is hem blijkbaar goed bevallen.

Voor de gelegenheid gun ik u, beste lezer, hier graag voor het eerst een glimp van onze grote Kleine Man in actie (en wat denkt u: ros of toch Venetiaans blond?):

IMG_2617

09:00 Gepost door Hector en Fonzie in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Hi vriendinnetje :-)) kom strakjes even bijlezen

xx

Gepost door: Viv | 12-08-09

hier zijn we terug echt heel goed geschreven.
Wat is hij al groot. kleur van haar... ????
Leuk het te volgen. Je staat bij mij onder EEE op mijn blogje :-) x

Gepost door: Viv | 12-08-09

De commentaren zijn gesloten.