16-08-09

Moederdag!

Gisteren vierden wij, zoals dat hier de traditie is, Moederdag. Toen ik Kleine Man vrijdag ging ophalen, kreeg ik van de onthaalmoeder een mooi ingepakt cadeautje, dat "speciaal voor mij door mijn zoon gemaakt" was:


IMG_2638

Zijn handje op een stukje karton getekend, uitgeknipt en dan op een ander stuk papier gekleefd. Ik neem aan dat ik "door mijn zoon gemaakt" met een korreltje zout moet nemen, want de vijf vingertjes op zijn kunstwerk hangen ook nog altijd stevig vast aan zijn hand. Ik twijfel eraan of dat het geval zou zijn geweest als hij zelf de schaar had gehanteerd.
Het moet toch zijn dat het moederschap iets met je doet, want toen ik het cadeautje opende en zag wat erin zat, kreeg ik warempel een krop in de keel. Om een onnozel blaadje papier, godbetert.

Ik op mijn beurt wilde mijn eigen moeder natuurlijk ook niet in de kou laten staan. Nog steeds in dezelfde melige moederschapsroes apprecieer ik mijn moeshie nog eens te meer, nu ik zelf een spruit heb om voor te zorgen. En dus wijdde ik me vol overgave aan mijn nieuwe hobby (die dus nog altijd stand houdt, en we zijn toch alweer een drietal weken verder, een record voor mijn bevliegingen):

Taart 3 Moederdag (5)


Biscuit gevuld met een laagje moerbesgelei en een laagje zelfgemaakte lemon curd, afgestreken met citroen-botercrème, bekleed met rolfondant, versierd met suikerbloempjes (waar ik tussen haakjes best wel trots op ben; ik ben immers nooit van de handigste geweest) en onderaan een spuitrandje Royal Icing. Voor wie het zich zou afvragen: ja hoor, alles perfect eetbaar. Ik vrees wel dat het een ware caloriebom is, maar daar is het een taart voor, nietwaar?
Nu moet ik het ding nog zonder ongelukken tot bij mijn ouders krijgen. Een avontuur op zich...

14:09 Gepost door Hector en Fonzie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.