22-08-09

Jong geleerd...

... is oud gedaan. Dus wat leren wij onze Kleine Man?

Tanden poetsen

IMG_2681

 

 

 

 

 

Naar het toilet gaan

IMG_2697 

 

 

 

 

 

 

 

Trommelen

IMG_2703

 

 

 

 

 

 

 

 

Rechtstaan

IMG_2699

 

 

 

 

 

 

 

 

Zich aankleden

IMG_2620

 

 

 

 

 

De krant lezen

IMG_2586

 

 

 

 

 

 

 

Of we hierbij succes hebben? Nou, niet echt. Hij steekt naast de tandenborstel ook de haarborstel, zijn knuffelbeer en de afstandsbediening van de tv in zijn mond. Het toilet vond hij niet zo'n leuke plek en bovendien zou ik niet weten hoe hij er moet geraken, aangezien hij nog niet kan kruipen of zelfstandig rechtop zitten. Trommelen vond hij wel leuk. Maar nog leuker was om - naar analogie met de tanden- en haarborstel, knuffelbeer en afstandsbediening - dat dekseltje en die lepel in zijn mond te steken. Zich aankleden? Mooeewaaahaaa! Zijn truitje belandt - hoe raadt u het? - in zijn mond. De krant lezen dan misschien? Niet voor herhaling vatbaar. Zijn handjes zagen helemaal zwart (en ik geloof nooit dat kranteninkt gezond is) en Grote Man kon het krantlezen daarna wel vergeten.

Ik weet dat sommigen onder u ook het boek "Oei, ik groei! " in huis hebben. Aanvankelijk vond ik dat boek en de bijbehorende website erg interessant. Nu heb ik er eerder mijn twijfels bij. Ik denk dat de baby's in Nederland ver op hun Belgische collega's vooruit zijn. Een kleine greep uit het aanbod op 26 weken:

- Zoekt zelf een boekje uit:
Huh? Ik vraag me af wat ik me daarbij moet voorstellen? Houdt dat in dat ik met hem voor zijn boekenrekje ga staan, dat hij de titels één voor één in zich opneemt en vervolgens een boekje aanwijst?

- Gooit een prullenbak om, om de inhoud eruit te gooien:
Huh? Kleine Man kan nog maar net van rug op buik en terug rollen, hoe zou hij begot de prullenmand moeten omgooien? Oké, hij gooit wel dingen om, vooral wanneer hij van opwinding zo wild is geworden dat hij met zijn armpjes fladdert alsof hij wil opstijgen. Ik klasseer dat omgooien eerder onder "ongelukjes" of "neveneffecten".

- Legt verband tussen woorden en daden. Begrijpt korte commando's, zoals "nee, niet doen" en "kom, we gaan", "klap eens in je handen":
Huh? I don't think so. Soms vraag ik me af of hij zijn eigen naam wel al kent. En "klap eens in je handen"? Hij kan nog niet eens in zijn handen klappen!

- Legt verbanden tussen woorden en daden. Zegt de eerste "woordjes" in de juiste context. Zegt bijvoorbeeld "boe" (= boem) als hij valt, "aai" als hij aait, "Poe" als Poemel de hond in het zicht komt, "Bè" als Bert uit Sesamstraat op tv is en "hatsjie" als iemand niest:
Huh? Nope. De enige woordjes die Kleine Man zegt zijn: prrrr, pffffff, awawawaw en bweeeeaaauuuuooo. "Hatsjie" vindt hij wel een leuk woord, want als hij niest en ik zeg "hatsjieeeeee", dan lacht hij.

- Zwaait gedag:
Huh? Nee, hoor, tenzij je dat overenthousiast fladderen met zijn armpjes als gedag zwaaien beschouwt. Ik doe dat niet, want hij doet het constant, niet als iemand binnenkomt of buitengaat.

- Staat los:
Huh? De foto doet misschien anders vermoeden, maar dat kan Kleine Man toch echt nog niet. Misschien een halve seconde, in dat ledige ogenblik net voor hij omkiepert.

- Kruipt overal in en onder:
Huh? Nee, het verste dat hij komt in deze richting, is als een gek liggen wriemelen en wroeten in zijn parkje, zodat hij na vijf minuten gewoel toch wel een hele vier centimeter is verschoven. En of dat opzettelijk is, betwijfel ik ten zeerste, want hij manoeuvreert zich meestal in de onmogelijkste posities, waarna hij daaruit wil bevrijd worden.

Ik geef het toe, sommige dingen doet hij wel, zoals speelgoed opzettelijk weggooien en gefascineerd naar Hond en Kat kijken. Maar het boek sla ik tegenwoordig toch véél minder open dan in het begin. Het enige wat ik er interessant aan vind, is het tijdstip van de "huilmomenten". Die kloppen meestal wel min of meer. Niet dat de huilbuien of lastige momenten er minder enerverend op worden, wanneer je weet wanneer ze eraan zitten te komen, maar ze zijn wel draaglijker omdat je weet wat de reden ervoor is.

10:21 Gepost door Hector en Fonzie in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

dat van die boekjes? ... klopt toch een beetje? Hij martelt het boekje van Dikkie Dik toch al?:-)

Gepost door: Lena | 23-08-09

Niezen Zo grappig...Pepijn lacht zich dus ook rot als ik hatsjie zeg :-). Blijkbaar een universeel grappig woord. :-D

Gepost door: Vivache | 24-08-09

internet? Heb je dat lijstje van het net gehaald? Want mij lijkt het toch ook wel straf wat hij allemaal al zou moeten kunnen...

Gepost door: Vivache | 24-08-09

De commentaren zijn gesloten.