31-08-09

Smikkelsmakkel

Zondag werd de grootvader van Grote Man - de Grootste Man dus - 80 jaar (een viergeslacht trouwens langs papa's kant). En dat was meteen een gelegenheid om nog eens onze mooie kleding boven te halen en te gaan feesten op restaurant. Aanvankelijk wilde ik Kleine Man liever thuis laten en overleveren aan de goede zorgen van Oma (van de andere kant van de familie dus), maar omdat de overgrootouders Kleine Man niet zo vaak zien, konden we hen dat niet aandoen, en al zeker niet om Overgrootopa zijn verjaardag. Dus stouwden we de auto vol met spullen voor een middagje restaurant.

Aanvankelijk ging alles picobello. Kleine Man kreeg van de ober zijn eigen privéstoel, zodat hij mee aan tafel kon aanschuiven en niet alles van op een inferieur niveau in de buggy moest aanschouwen, en die positie beviel hem wel. Hij vermaakte zich met het speelgoed dat mama had meegebracht, sabbelde op een stukje brood tot het doorweekt met kwijl helemaal wak en slijmerig was geworden en dus gemakkelijk binnen schoof, zat met begerige oogjes naar de soep te loeren en eiste vervolgens met het nodige lawaai zijn deel op en zoog nog een kwartier op een erwt.

IMG_0716

 

 

 

 

Maar toen was het welletjes geweest. Kleine Man werd moe. Nu ja, mama zag dat hij moe werd, hijzelf wilde dat nog niet helemaal toegeven. Met als resultaat dat toen hij in de buggy werd gelegd om een klein dodootje te doen, hij het hele restaurant wilde overtuigen van het grote onrecht dat hem werd aangedaan. Ook een wandelingetje buiten kon het tij niet keren. Zodra we weer binnen waren, draaide hij zijn volumeknop weer open. Dan maar terug in de babystoel, maar daarin merkte hij dat hij toch niet zo comfortabel meer zat, nu zijn spierspanning niet meer je dat was onder invloed van de vermoeidheid. Vlak voor het dessert hebben we ons boeltje dan maar ingepakt en de terugweg aangevat.

Een uurtje rijden en een slaapje later was onze Kleine Vent weer helemaal zichzelf, lachend en kirrend.
En, spelende vrouw, wat heb je nu geleerd? Dat onze Kleine Man nog niet groot genoeg is voor een middagje restaurant.

19:33 Gepost door Hector en Fonzie in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Maar Meneer Kaktus is wel tevreden met wat Spelende Mama nu heeft geleerd!:-)

Gepost door: Lena | 01-09-09

De commentaren zijn gesloten.