21-09-09

Reklaam

Ik ben dol op reclame. Nee, dat is niet waar. Ik hou bijvoorbeeld niet van reclamespotjes op televisie. Tenzij het goeie zijn. Tegenwoordig is er één spotje dat ik gewoon afgrijselijk vind: dat voor het Moltonel-toiletpapier. Dat is dat spotje met die speurhond van de politie die snuffelt aan de onderbroek van één of andere misdadiger maar geen spoor kan vinden omdat de man zijn... u weet wel... afveegt met Moltonel. Goor vind ik dat. Ik hoef echt niet te weten hoe die man zijn... u weet wel... eruitziet na een bezoekje aan het kleinste kamertje. Maar op zich maakt het niets uit wat ik van hun reclame vind, want wij hebben in ons eigen kleine kamertje ook Moltonel aan de houder hanger. En ik ga niet zover dat ik van merk verander omdat ik hun reclame smerig vind. Ik hecht trouwens veel belang aan het esthetische uitzicht van mijn toiletpapier. Ik koop het liefst papier in een leuk kleurtje - waarbij ik trouwens steeds afwissel tussen blauw en roze en wit met blauwe of roze bloemetjes. Op dezelfde manier koop ik ook mijn kuisproduct en afwasmiddel en wasproduct op dezelfde weloverwogen manier. Ik wil dat de bus er leuk uitziet en dat het lekker ruikt (het kuisproduct, niet het toiletpapier, want ik ben niet voor geparfumeerd toiletpapier). Onlangs kocht ik Dash in een ondoorzichtige blauwe bus en ik moet bekennen dat ik blij ben dat de fles nu leeg is. Een ondoorzichtige bus associeer ik met motorolie en wie wil daar zijn kleding nu mee wassen?! Ik wil kunnen zien wat er in mijn flessen zit. Anderzijds ga ik in de winkel ook wel eens naar de Ecover-producten, ondanks de minder mooie flessen.

Maar goed, ik hou dus van reclame, pardon: reclamefolders. Ik begrijp niet dat er mensen zijn die een stickertje met de mooie slogan "Hier geen reklaam" op hun brievenbus plakken en ik ben helemaal al geen voorstander voor het afschaffen van die papieren flodders om ze te vervangen door digitale exemplaren in mijn mailbox. Ik kijk uit naar die reklaam! Ik ben altijd blij als een kind wanneer ik dat plastic hoesje met een bundeltje reclameblaadjes in de bus zie zitten. Ik neem alles vol verwachting mee naar de woonkamer en wanneer Kleine Man in zijn bedje ligt, wij gegeten hebben en alles weer opgeruimd is, installeer ik mij in de zetel met mijn stapeltje reclameblaadjes, die ik dan als een goed boek aandachtig doorlees. Meubel- en autoblaadjes leg ik meteen opzij. Ik hoef voorlopig geen nieuwe zetel of kast en onze auto gaat hopelijk ook nog een aantal jaartjes mee. Mijn favorieten zijn de foldertjes van Blokker, Kruidvat, Gifi, Wibra, Zeeman, Gamma en Brico. Ik zie dan allerlei interessante aanbiedingen voor prullen en rommel die ik eigenlijk niet nodig heb, en stel in mijn hoofd een boodschappenbriefje op: luiers, speelgoed, babybody'tjes, streelzachte flanellen pyjama's, plastic vacuümhoezen om kleding plaatsbesparend in op te bergen, plantjes, plinten, badmatjes en ga zo maar door. Waarvan ik 99% van de keren niets koop, maar het bladeren in de foldertjes is voor mij al dolle pret. Tja, een kinderhand is gauw gevuld, zeker?
Naar analogie met die foldertjes ben ik ook een fervente lezer van de catalogi van Ikea, 3Suisses en consoorten. Die liggen hier een heel seizoen in onze woonkamer rond te slingeren en ik kan gemakkelijk een avond vullen met bladeren en bedenken wat ik nog wil kopen. Ik geef het toe: ik ben een ware kapitalist. Hebben hebben hebben. Geld moet rollen!

Dus, beste reclamebonzen: schaf die papieren folders en boekjes die het milieu overbelasten alstublieft niet af! U bezorgt er mij tal van aangename en ontspannende momenten mee! En hoewel ik in 99% van de gevallen niets koop, blijft er toch nog altijd die 1% van wel kopen over!

09:08 Gepost door Hector en Fonzie in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Snuisteren Mja - af en toe kan ik me daar ook zoet mee houden. Verdwijnen meteen in de papierbak: auto's en zetelfirma's. Welkeen afschuwelijke blaadjes altijd van seats & sofa's!
Meubelfolders vind ik wel leuk. Dan vooral voor de decoratie.
Maar nog meer dan dat amuseer ik me met kookboeken. Daar kan ik hele avonden mee vullen ;-).

Gepost door: Vivache | 21-09-09

De commentaren zijn gesloten.