26-09-09

Geld uitgeven

Straks wordt er ten huize Kleine Man weer geld uitgegeven. Dik tegen papa zijn zin gaan we nog eens een bezoekje brengen aan Dreambaby. Om de een of andere onbegrijpelijke reden is papa niet zo dol als ik op snuisteren tussen babykleertjes, eetstoeltjes, lakentjes en autostoeltjes. Ik zou dat bijna doen als gezellig tijdverdrijf, als hobby, ware het niet dat ik me altijd laat verleiden tot het kopen van allerlei schattige prulletjes die stukken van mensen kosten en ik nu niet bepaald Rockefeller ben. Dat zou nogal een dure hobby worden. Dus probeer ik zo één keer per vier maanden mijn wederhelft zover te krijgen om een klein momentje uit te trekken en tussen andere ouders met kroost uit de bol te gaan tussen de rekken vol papflessen en borstvoedingscompressen.

Ons tripje straks is echter niet louter tijdverdrijf. We gaan op zoek naar een kleine, lichte, compact opplooibare buggy. Nu hebben we een buggy die deel uitmaakt van zo'n Chicco 3-in-1 combinatie (draagmand, autostoeltje en buggy). Een heel handig ding, perfect om mee te rijden als ik met Hond ga wandelen, maar een ware pest om in de auto gestouwd te krijgen. Wij nemen Hond immers overal mee naartoe, dus moet onze buggy op de achterbank, omdat Hond in de koffer zit. Als de buggy - na een half uur vloeken en mikken en passen alsof het tetris was - eindelijk in de auto zit, kan er niets anders meer bij. Je zou ons bij momenten eens moeten bezig zien, met een auto zo propvol dat het lijkt alsof we voor drie maanden weggaan. Bovendien gaan we een van de dagen Kleine Man zijn nieuwe autostoel installeren. Een vast model, en dus niet zo'n draagding dat je gemakkelijk meeneemt. Dat betekent dan wel dat we, bijvoorbeeld in de supermarkt, een alternatief nodig hebben. En niet zo'n kolossaal alternatief als onze huidige buggy. Idealiter zoeken we dus iets dat we quasi achteloos kunnen opplooien en in de auto gooien. En voor weinig geld. En liefst ook een model dat tegen een stootje kan en niet na drie weken al kapot is. En natuurlijk wil het oog ook wat.

Op naar Dreambaby dus. Kleine Man overal in zetten om te zien of hij gemakkelijk zit. Ieder model opplooien. En weer openplooien. En wegen of het niet te zwaar is. En misschien ook al eens uitkijken naar een fietsstoeltje, nu we daar dan toch zijn. Dolle pret! Hoewel papa het daar wellicht niet mee eens is...

11:28 Gepost door Hector en Fonzie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.