28-09-09

Nieuwigheden

Het voorbije weekend was een weekend vol nieuwigheden. Zoals gezegd kochten we dus een nieuwe buggy. We hebben hem al een paar keer getest en goed bevonden, hoewel ik nog steeds het gevoel heb dat ik met een poppenwagentje aan het rijden ben in vergelijking met ons andere bakkenbeest, waarnaar mijn vader steevast verwijst als "onze verticulteur". Ter illustratie:

IMG_2818IMG_2819IMG_2821

 

 

 

 

 

 

 

Tweede nieuwheid: we hebben de draagbare autostoel uitgerangeerd en de grotejongensstoel in de auto geïnstalleerd. Kleine Man barstte bijna uit dat maxicosi-achtige ding uit en hij zat - pardon: lag, pardon: hing - er ook niet zo graag meer in. Tijd dus voor ons geboortegeschenk van onze goedhartige mutualiteit. De stoel is zo'n model dat je 90° naar opzij kunt draaien, zodat je je hoofd niet hoeft te stoten tegen het dak van de auto en je rug niet hoeft te verrekken als je je kroost in de auto wilt vastsnoeren. Gereden hebben we nog niet, maar ter experiment hebben we Kleine Man er wel al eens in vastgegespt en hij vond het best interessant. Ik ben eens benieuwd wat dat gaat geven als hij voor de eerste keer met de rijrichting mee kan rijden.

Derde nieuwigheid: aangezien we zijn draagbare autostoeltje nu enkel nog gebruiken om hem tegen zichzelf te beschermen als wij ons 's morgensvroeg staan klaar te maken in de badkamer, moesten we ook een oplossing bedenken voor de tripjes naar de winkel. Tot nu toe namen we altijd twee karren: één voor de boodschappen en één met Kleine Man in zijn autostoeltje. Zonder autostoeltje moet onze kabouter nu ergens anders zitten. Waarom niet het klapstoeltje van de winkelkar? Bij Dreambaby besloten we om dat meteen eens uit te proberen. En jawel, Kleine Man zat apetrots in dat stoeltje, met zijn handjes rond de duwstang van de kar, nieuwsgierig rond te kijken. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open:

IMAGE_030        IMAGE_029

 

 

 

 

Vierde en laatste nieuwigheid (een weekend telt - jammer genoeg - maar twee dagen, dus het moet ergens ophouden): het badritueel. Na zijn badje krijst Kleine Man altijd moord en brand als hij zijn body'tje nog maar in de gaten krijgt. Ik kreeg stilaan de indruk dat hij een stiekeme exhibitionist is en niet wil aangekleed worden, maar dankzij deze mama en vooral deze foto kwam ik op een idee. Ik legde Kleine Man na het badje altijd neer op zijn verzorgingskussen om hem aan te kleden. Maar hij kan intussen al stevig genoeg rechtzitten om het ook eens in die pose uit te proberen. Dus: poepezit om hem af te drogen en zijn body'tje en pyjamatruitje over zijn hoofd te trekken en daarna neerliggen voor zijn luier en broekje. En driewerf hoera: Kleine Man gaf geen kik. Normaal weet Grote Man door het gekrijs en gebrul altijd wanneer hij aan het flesje moet beginnen. Als hij tot in de woonkamer het tumult in de badkamer hoort, zet hij het flesje in de microgolf, zodat het klaar is tegen de tijd dat Kleine Man aangekleed en wel klaar is voor zijn flesje en bedje. Maar door die nieuwe aanpak hoorde Grote Man het startschot niet, omdat er helemaal geen startschot werd gegeven, en dus was Grote Man hoogst verbaasd toen we plots en in alle stilte in de woonkamer stonden voor het flesje.

Zo, dat was ons weekend. Wie doet beter? Voornoemde blogmama misschien, die met haar Kleine Man is gaan zwemmen. Zover zijn wij nog niet geraakt, maar ons exemplaar is niet zo'n waterrat (en wij trouwens ook niet).

08:54 Gepost door Hector en Fonzie in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

dat kleine poppending is veeeel handiger voor op de tram ook!:-)

Gepost door: Lena | 28-09-09

hihi Hihi, je mag ook al trots zijn op jouw veranderingen hoor :wink:. Met die autostoel kunnen wij nog even wachten.

Dat rechtzittend aankleden hebben wij trouwens moeten invoeren wegens dezelfde reden. Een gekrijs van jewelste!
Leuk ook om te lezen hoe jullie hetzelfde bedritueel hebben. Hier zet de papa zich ook in een race om het flesje op net het juiste moment klaar te hebben :-).

Gepost door: Vivache | 28-09-09

Dit is een echte leuke tijd, als ze meer beginnen te babbelen en goed beginnen rond te lopen. Het voordeel is dat je nu wel met iets minder moet rondsleuren als ze iets groter worden. Geen maxi-cosi of een grote buggy.
Greetz

Gepost door: doopsuiker | 06-04-10

De commentaren zijn gesloten.