05-10-09

Feest!

Ik herinner mij van dit weekend vooral veel bakken en afwassen. Gisteren was Grote Man jarig en vrijdagavond had ik voor hem een verrassingsfeestje georganiseerd met enkele vrienden. De hele vrijdag was ik in de weer met chips en dipsausjes en natuurlijk een zelfgebakken verjaardagstaart mét kaarsjes. Om het geheel aan te vullen bakte ik ook een lading cupcakes. Ik was namelijk van plan om hem cupcakes te bakken om te trakteren op het werk, maar een gouden regel in de keuken is: "ga niet experimenteren als het erop aan komt". Met andere woorden: ik had nog nooit cupcakes gebakken en wilde die eerst wel eens uitproberen voor ik mijn ventje naar het werk stuurde met wat misschien wel iets vreselijk vies zou kunnen zijn.

Het resultaat van mijn inspanningen ziet u hier (en was lekker):

Cupcakes 1 verjaardag ElieTaart 5 verjaardag Elie

 

 

 

 

Zaterdag - enigszins beneveld en niet helemaal fris - kon ik opnieuw beginnen. Drie ladingen cupcakes voor Grote Man zijn collega's en een opnieuw een taart voor zondag, wanneer we weer gingen uitwaaien bij onze vrienden aan zee. Voor de gelegenheid en om de weergoden gunstig te stemmen koos ik ditmaal voor een zonnetaart op een blauwe hemel:

Taart 6 EenM (4)

 

 

 

 

En - hoezee! - de weergoden konden mijn moeite blijkbaar wel appreciëren en leverden bijgevolg op Grote Man zijn Grote Dag weliswaar een stevige wind, maar ook heel wat zon af. Eerst maakte we samen een lange strandwandeling. Kleine bedenking: een compacte buggy met kleine wieltjes is handig in de auto, maar niet evident om voort te slepen over mul zand op het strand. En o ja: Kleine Man vond zijn nieuwe autostoel best wel een verbetering!
Na de wandeling kreeg onze kroost zijn middageten en na nog wat spelen in het gras was het tijd voor bed. Blijkbaar doet frisse zeelucht wonderen, want Kleine Man viel als een blok in slaap en sliep langer dan hij ooit al heeft gedaan tijdens zijn middagdutje.
Intussen genoten de ouders van de rust, de zon, een fles bubbeltjes en eten van de plaatselijke Chinees. Daarna volgden nog het fruitpapje en toen begon het stilaan tijd te worden om huiswaarts te keren, als we Kleine Man tenminste op zijn gewone uur in bed wilden krijgen. En ook nu weer gingen de effecten van een dagje buitenleven niet onopgemerkt voorbij. Kleine Man speelde vrolijk met Octopus in zijn badje en na zijn flesje was hij al naar Dromenland vertrokken nog voor ik de deur van zijn kamertje achter mij dichttrok.

IMG_2868IMG_2874IMG_2887

09:21 Gepost door Hector en Fonzie in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Koddig Die laatste foto van Kleine Man is zooo koddig! Het is toch ook een schatje zenne... :-)

Gepost door: Vivache | 05-10-09

De commentaren zijn gesloten.