07-10-09

Hup met de beentjes

Zoals u al weet, hebben wij een hond. Hond is niet groot, maar wel stevig. Tweeëntwintig kilo puur spieren en enthousiasme. En geen grammetje lichaamsconditie.
Dat is natuurlijk onze eigen schuld. Met onze vorige hond deed ik iedere dag lange wandelingen. Toen we die echter wegens ziekte moesten laten inslapen en een paar maanden latere huidige Hond in huis haalden, was ik al zwanger en zoals reeds gezegd was ik tijdens die negen maanden niet bepaald het toonbeeld van bruisende energie. Dus moest Hond het stellen met kleine wandelingetjes.

Onlangs legden we onze volgende zomervakantie vast. Goed op tijd, inderdaad, maar zo hebben we alvast iets om naar uit te kijken. Nu zijn wij niet echt de strandvakantie- of citytripmensen. Leg mij op een strand in de zon en ik verveel me na vijf minuten. Een hele week ronddolen in een stad is al evenmin ons ding. We zijn niet zo cultureel aangelegd. Wij lopen liever rond in de natuur.
En zo gaan we volgende zomer dus naar de bergen. Nu is het zo dat je in de bergen toch wel een minimum aan conditie moet hebben. Als je tenminste niet wil dat je op een bergtop komt vast te zitten omdat je er volledig door zit, waardoor de helicopter moet gebeld worden om je eraf te komen halen en je de rest van je vakantie wel op je buik kunt schrijven wegens budget al na één (halve) wandeling opgebruikt.
Ik vond het dus wel aangewezen om nu alvast te beginnen met Hond zijn conditie wat op te krikken. Zo maak ik nu al een paar dagen 's morgensvroeg een grote wandeling. Gezond voor mij, gezond voor Hond, en met een flinke dosis frisse lucht in de neus begin ik vol energie aan mijn dag. En met de nodige rust, want Hond ligt nu uitgeteld te bekomen in zijn mandje...

10:05 Gepost door Hector en Fonzie in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Voornemen Hond zal je eeuwig dankbaar zijn. :-)
Wij zijn niet echt citytripmensen, en al zeker geen strandmensen. De grote, machtige bergen, waar je nog door de natuur met verstomming geslagen wordt - dat is het. Ik wou altijd op huwelijksreis naar de Rocky Mountains (Canadees gedeelte), dat is er dan niet van gekomen, dan zijn we maar 4 dagen naar Luxemburg geweest :lol:.
Mijn mooiste herinneringen heb ik aan Haute-Nendaz, in Zwitserland, nabij Sion.
Waar gaat jullie reis naartoe?

Gepost door: Vivache | 07-10-09

ook nog eens: hoera! (Doe ze daar de groeten!:-))

Gepost door: Lena | 09-10-09

De commentaren zijn gesloten.