09-10-09

Blij met een dooie mus

Onze Kleine Man lijkt eigenlijk in veel opzichten op Hond. Hij vindt orde en regelmaat in zijn leven erg belangrijk. Hij wil op vaste uren eten en slapen. Hij begrijpt (nog) geen hele litanieën vol gebrabbel maar één lachje, boze blik of kort woordje (dodo, flesje, poepezit) missen hun uitwerking niet. En net als Hond doe je onze Kleine Man geen plezier met duur speelgoed. Net als Hond kijkt hij er eens ongeïnteresseerd naar en gaat dan vrolijk verder met spelen met een opgefrommeld papiertje, een lege fles van water of een stukje wol.

Grote Man kreeg voor zijn verjaardag een mand met wat biertjes en bijpassende glazen. Grote Man drinkt zijn bier meestal als de echte venten uit het flesje, maar soit. Die mand van dat cadeau doet nu dienst als vergaarbekken voor speelgoed. Kleine Man is redelijk snel uitgekeken op zijn speelgoed, dus hebben we sinds een paar weken een beurtrol ingesteld voor zijn speelgoed. Alles in een plastieken doos. De ene week halen we er een stuk of vijf items uit waar hij die week mee mag spelen. Daarna wordt het weer opgeborgen en is een volgende lading aan de beurt. Zo lijkt het alsof hij iedere week iets nieuws krijgt en ligt zijn berg speelgoed altijd mooi opgeborgen, behalve de items van die week dus. En daar kwam dat mandje van het bier goed van pas.
Gisteren zette ik Kleine Man op zijn speelmatje met het speelgoedmandje naast hem. Zo kon hij naar hartelust graven in de mand en eruithalen waar hij mee wilde spelen en eventueel andere dingen er terug ingooien. Je kan nooit vroeg genoeg beginnen met ze de beginselen van het opruimen bij te brengen, nietwaar?
En wat doet Kleine Man? Hij schuifelt de mand wat heen en weer, duwt en trekt er wat aan en kiepert het hele geval vervolgens uit. Waarna hij een half uur geconcentreerd heeft zitten spelen met de mand. Hij werd omringd door leuk gekocht en gekregen speelgoed, waaraan mensen hun duurverdiende centjes hebben uitgegeven, en meneer speelt met de verpakking. Het speelgoed gunde hij geen blik waardig, en dat moet niet simpel geweest zijn, aangezien het overal lag verspreid.

Zo ook vorige week. Meneertje zit in zijn relax blij als een... nou ja, klein kind te spelen met een lege fles van Evian waar ik wat water met kleurstof had in gedaan. Let op het speelgoed op de grond dat achteloos overboord is gekieperd:

IMG_2841

 

 

 

 

 

 

 

En dan geef ik u ten slotte nog graag mee dat onze kleine sprot vandaag precies acht maanden oud is!

10:50 Gepost door Hector en Fonzie in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Herkenbaar verhaaltje! Als het een opsteker kan zijn: Jolien begint steeds meer met gekocht en gekregen speelgoed te spelen. Zet zijn speeltjes dus nog niet bij het groot huisvuil! ;-)
En wat trekt hij sterk op GroteMan op deze foto!! Zelf al gemerkt?

Gepost door: Marleen | 09-10-09

Proficiat! Proficiat met je achtmaandertje!
Hier is de volle fles Evian het beste speelgoed... Hij kan zich er erg lang mee bezighouden. Ooit al eens een folder geprobeerd? Een telefoon? Een laptop? (waarom kopen we eigenlijk nog speelgoed???)

Gepost door: Vivache | 09-10-09

Joepie!:-)

Gepost door: Lena | 09-10-09

De commentaren zijn gesloten.