14-10-09

Oma

Ligt het aan het moederschap? Aan de tijd van het jaar? Zijn er nog restjes hormonen achtergebleven? Feit is dat ik de laatste tijd meer en meer oma-neigingen krijg. Lees: koekjes bakken, taarten maken (mét kookschort voorgebonden!) en breien.

Onlangs breide ik een truitje voor Kleine Man. Twee weken zat ik iedere avond in de zetel met mijn breipriemen en dito wol. Ik vertelde al eens dat ik mij tijdens dergelijke bevliegingen altijd moet haasten, omdat na een tijdje de goesting volledig over is en alles wat dan niet klaar is, blijft liggen. Met dat truitje had ik het bijna zitten. De voorkant was af, de achterkant was af en één mouw was af. Een truitje met maar één mouw is echter behoorlijk belachelijk, maar plots had ik er totààl geen zin meer in. Als het een trui voor mezelf was geweest, had ik het ding gewoon laten liggen tot volgend jaar, maar dat gaat bij Kleine Man natuurlijk niet. Knipper even met je ogen en hij is uit alles uitgegroeid. Het was dus ofwel het ding wegkieperen, ofwel even doorbijten voor de laatste mouw. Dat heb ik dus maar gedaan en voilà het resultaat:

IMG_2813

Voor wie denkt "Jezus, wat een brede mouwen": u hebt gelijk, de mouwen zijn gi-gan-tisch. Tot die conclusie kwam ik al bij de eerste mouw, maar met het oog op de symmetrie heb ik de tweede dus maar hetzelfde gedaan. Beter wat te breed dan te smal, nietwaar?

Nu ben ik bezig met beenwarmertjes in ware jaren '80 stijl. Niet zozeer omdat ik per se beenwarmers wilde breien. Ik had ergens een beschrijving gelezen voor een truitje met kabelmotief, maar ik had nog nooit een kabelmotief gebreid, dus ik vond het veiliger om dat eerst maar even uit te proberen op iets onschuldigs. Lees: iets minder arbeidintensiefs. Als het dan mislukt, is dat niet zo'n drama. Ik vind namelijk niks ergers dan wekenlang ergens aan werken om het dan te moeten weggooien wegens mislukt.

En beenwarmertjes komen toch ook wel van pas in de winter. De draagdoek-/draagzakouders onder u zullen het fenomeen wel kennen: in zo'n draagding kruipen broekspijpen altijd naar boven, waardoor de beentjes bloot zijn en bij vriestemperaturen is dat niet echt aangewezen. De oplossing: beenwarmertjes!

Dit is het voorlopige resultaat, mét kabelmotief. Om het toch wat mannelijk te maken - en omdat ik nog wol overhad van bovenstaand truitje - zijn ze in het chocoladebruin:

 

IMG_2941

Voor de geïnteresseerden: kabels breien is dus echt niet zo moeilijk en de wol komt uit de Wibra (1 euro per bol - bovenstaand truitje kostte me (exclusief werkuren) dus nog geen 2 euro!).

08:52 Gepost door Hector en Fonzie in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

oma-neiging? Ok, de mouwtjes zijn wat wijd, maar het is toch een meer dan verdienstelijke poging, hoor. Ik zou zelfs niet weten hoe eraan te beginnen...
En die beenwarmers, lekker cool! ;-)

Gepost door: Vivache | 17-10-09

De commentaren zijn gesloten.