02-11-09

Geheimpjes

Van de mama van Pepijn kreeg ik dit weekend een blogaward. Waarvoor mijn oprechte dank! Ik ben een trouwe lezer van haar blog, omdat kleine Pepijn amper 2 weken jonger is dan onze Kleine Man en ik het leuk vind om de vorderingen van onze kroost te vergelijken. Net als Kleine Man heeft Pepijn weinig haartjes op zijn hoofd, hoewel hij ons spookje de laatste weken precies toch is voorbijgestoken qua hoofdbegroeiing. En net als onze Kleine Man is Pepijn voorlopig nog sedentair, waarmee ik bedoel dat hun bewegingen zich nog situeren in het rondspartelen-stadium zonder al te veel voor- of achterwaartse vooruitgang. Ik weet niet of dat voor Pepijn ook geldt, maar ik heb het donkerbruine vermoeden dat onze Kleine Man te lui is om al te veel kruipmoeite te doen.

Die award houdt echter ook in dat ik hier 10 dingen moet bedenken die u nog niet over mij weet. Natuurlijk zou ik hier wel 1001 dingen kunnen verzinnen, maar ik neem aan dat u geen boodschap hebt aan welk toiletpapier ik gebruik. Of nee, dat heb ik al verteld...

Goed, wat u dus (misschien) nog niet wist over mij:

1. Ik heb een hekel aan Winnie de Pooh. Gelieve mij te verontschuldigen voor mijn taalgebruik en neem het alstublieft niet persoonlijk op - het is zeker niet aanstootgevend bedoeld - maar ik vind Winnie een janettenbeer. Ik weiger zelf iets van dat beest in huis te halen en wat we cadeau hebben gekregen van nietsvermoedende schenkers is verbannen naar een donker hoekje.

2. Ik lust ab-so-luut geen champignons. Ik vind champignons de goorste groenten die er op aarde bestaan. Ze stinken uren in de wind en zijn afschuwelijk als je erop bijt. Precies caoutchouc. Jèch! Grote Man lust heel graag champignons, maar als hij ze wil eten, moet hij ze zelf klaarmaken of een pizza met funghi kopen.

3. In tegenstelling tot 99% van de Vlamingen vind ik Duits een prachtige taal. Ik heb dan ook een jaar in Duitsland gewoond en gewerkt. Als het niet voor Grote Man was geweest, had ik er misschien nu nog gewoond.

4. Ik ben vreselijk slecht in het onderhouden van contacten. Tot mijn schaamte moet ik bekennen dat ik daar te lui voor ben. Mijn vriendenkring is dan ook tamelijk beperkt. Ik heb een paar goeie vrienden, met wie ik wel contact houd, en een hele resem "bekenden" met wie ik zo'n 2 keer per jaar eens afspreek. Ik heb gewoon geen zin om ieder weekend het hele land door te rijden om bij iedereen op bezoek te gaan. Naast mijn luiheid speelt ook mijn "ik zit veel te graag gezellig thuis" een rol.

5. Ik heb mij een maand geleden ingeschreven bij de fitness en ben nog geen één keer geweest. Mijn vorige fitnessclub is failliet gegaan (drie maanden nadat ik me had ingeschreven) en ik wilde wel verder sporten, maar de laatste tijd heb ik 's avonds geen zin om me nog uit de zetel te hijsen en naar de club te fietsen.

6. Ik kijk graag naar tienerseries op tv. Ik heb letterlijk iedere aflevering van Dawson's Creek gezien en als ze die serie morgen opnieuw beginnen uitzenden, dan kijk ik hoogstwaarschijnlijk opnieuw.

7. Om terug te komen op Dawson's Creek: ik vind het een doodzonde dat een prachtdame als Katie Holmes verspild is aan Tom Cruise. Ik heb dan ook een hekel aan Tom Cruise. De enige film met TC waar ik naar kijk is Top Gun. Voor de vliegtuigen. En behalve Tom Cruise kan ik ook Richard Gere en Harisson Ford niet uitstaan.

8. Ik kuis niet graag. Het enige wat ik graag kuis is - raar maar waar - het toilet. Stofzuigen, dweilen en stof afdoen vind ik verschrikkelijk, maar ik zit graag met een sponsje de binnenkant van de toiletpot te ontdoen van kalkaanslag.

9. Ik lees graag Fantasy-boeken. Grote Man heeft zo eens een aantal boeken meegebracht en sindsdien komen hier geregeld nieuwe boeken over orcs, feeën, draken en andere bizarre wezens binnen. Jammer genoeg zijn die boeken vaak reeksen van 3 of meer delen en is in 85% van de gevallen die wij lezen, het laatste deel nog niet geschreven. Tegen dat die geschreven, gepubliceerd en vertaald zijn, weet ik allang niet meer aan welke reeksen wij bezig waren.

10. De beginletters van mijn naam, van die van Grote Man en van die van Kleine Man zijn dezelfde. In tegenstelling tot wat velen denken, hebben we dat niet opzettelijk gedaan. Bij Kleine Man bedoel ik dan. Het was pas toen hij zijn naam al had, dat we beseften dat het alweer dezelfde letter was.

Ziezo, dat zijn 10 dingetjes die u nog niet over mij wist. Dan geef ik de fakkel nu graag door aan:

- boekenboekenboeken.blogspot.com. De site van mijn teerbeminde zussie, die Vlaanderen en de Vlaamse kindertjes opnieuw aan het lezen wil krijgen.

- amerone.skynetblogs.be. De blog van Viv, over haar hele dierengezelschap, te beginnen bij Woeffke, die er jammer genoeg al een tijdje niet meer bij is.

- kleinkoninckske.blogspot.com. De blog van een van mijn favoriete collega-vertaalsters, over haar dochtertje Jolien. Ik lees hier graag op mee, omdat ik me zo een idee kan vormen van wat ons met Kleine Man nog allemaal te wachten staat.

Dat is het zowat. Ik zou hier nog een heleboel andere blogs kunnen opsommen, maar binnen twintig minuten moet ik Kleine man gaan ophalen en ik moet nog opruimen en afwassen...

12:41 Gepost door Hector en Fonzie in Trivia | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Uw teerbeminde zussie dankt u van harte. Ze moet van haar alterego af, gelooft ze.

Gepost door: Lena | 02-11-09

Puntjes Het is graag gegeven en dan ook nog bijzonder interessant om je geheimpjes te lezen.
Die Poohhekel delen we dus.
Grappig ook je puntje over de fitness. Mijn man schreef zich vorig jaar in voor de fitness hier bij ons. Hij is een keer of vier geweest en net toen hij al zijn moed bijeen geraapt had om nog eens te gaan, bleek het gebouw te koop te staan. :-D
Trouwens al eens op gelet dat er in de bib van die fantasyboeken altijd het eerste deel staat als je dat al gelezen hebt, maar dan 2 en 3 niet. Of het tweede en derde deel als je het eerste nog niet gelezen hebt...

Gepost door: Vivache | 02-11-09

Oeps! In al de dankbaarheid dat je mij linkte had ik niet gelezen dat ik dat handeltje zelf ook moet beantwoorden! Ghéhé!

Gepost door: Lena | 08-11-09

De commentaren zijn gesloten.