09-11-09

9 maanden

Vandaag is Kleine Man precies 9 maanden oud. Maar het is nog een weekje wachten om te kunnen zeggen dat hij precies even lang in "open lucht" vertoeft als dat hij in mijn buik heeft gezeten. Volgende week maandag pas zal het precies 40 weken geleden zijn dat hij besloot om zijn mama te verlossen van die gigantische ballon van een buik.

En wat kunnen we melden op deze heuglijke dag? Wel, vorige week stond er weer een bezoekje aan Kind & Gezin op het programma. In tegenstelling tot vorige keer, toen hij het hele kot bijeenkrijste uit schrik voor de langharige en bebaarde dokter, heeft hij zich dit keer van zijn beste kant laten zien. Hij vertederde de verpleegster met zijn glimlach en gebrabbel en begon bij de dokter meteen met de blokjes te spelen. Qua lengte en gewicht volgt hij nog steeds perfect zijn curve, maar we hadden ook niets anders verwacht. Zoals ons klein varkje kan eten...
Ik kreeg enkel onder mijn voeten van de dokter omdat Kleine Man nog niet kruipt. Ik heb even overwogen om zijn armpjes en beentjes vast te maken aan touwtjes en hem zo marionetgewijs te leren kruipen, maar dat idee heb ik ook maar weer laten varen. Ik laat mijn kleine luiaardje wel gewoon zijn eigen ritme volgen. Kruipt hij vandaag niet, dan is het misschien morgen. Of volgende week. We zullen wel zien.
Sinds vorige week heeft hij ook eindelijk een tandje. Dat witte randje zat al wekenlang net onder het oppervlak te wachten, maar nu is blijkbaar het startschot gegeven. Op een paar dagen tijd is er een petieterig klein tandje kopen piepen. Zonder enig probleem, zonder gezwollen tandvlees, zonder koorts en zonder huilbuien. Als ik verhalen van anderen hoor, kan ik daarom alleen maar zuchten van verlichting en hopen dat het ook voor de andere tandjes zo gemakkelijk zal verlopen.

Straks moet ik nog even naar onze huisarts bellen om raad te vragen over griepprikken. Geen Mexicaalse toestanden, want Kleine Man behoort tot geen enkele risicogroep, maar de gewone, ordinaire griep. Ik zou hem eventueel willen laten vaccineren, maar wil toch eerst wat meer weten over de voor- en nadelen. Is er iemand van jullie die zijn kleintje heeft laten inenten of dat van plan is?

10:41 Gepost door Hector en Fonzie in Ontwikkeling | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

maak je geen zorgen over dat kruipen. mijn dochter kon pas kruipen op haar eerste verjaardag, ze is nu 11 en een super huppel tienermeid.

Gepost door: tine | 09-11-09

Kruipen...? Telt achteruit kruipen ook? Want dat doet den onzen al.
Ach, ik heb vandaag van iemand gehoord dat tot een jaar inderdaad geen uitzondering is. Als je Kleine Man al zo fel brabbelt en zo, is hij misschien even daarmee bezig. Dan volgt het kruipen wel.
Over die griepprik - ik weet het niet. Ik denk niet dat ik Pepijn laat inenten. Hopelijk geen verkeerde gok.

Gepost door: Vivache | 09-11-09

De commentaren zijn gesloten.