27-11-09

Trots

Kleine Man heeft een nieuwe vaardigheid. Helaas een waar ik allerminst mee opgezet ben. Tijdens het eten van zijn fruitpapje heeft hij ontdekt dat hij het eten dat hij doorslikt, terug omhoog kan halen zolang het nog in zijn keel zit. Natuurlijk vergezeld van allerlei smakelijke geluidjes. En het eten dat hij zo opnieuw in zijn mond krijgt, duwt hij met zijn tong vlotjes terug naar buiten. Mjammie.

Als pedagogisch volledig verantwoorde moeder heb ik dat uitstekend aangepakt. Zijn gezichtje vol verrassing en glunderend van trots vanwege zijn "prestatie" was zo grappig, dat ik in lachen uitbarstte. Als ik geweten had wat het gevolg van die actie zou zijn - of als ik ook maar enigszins had nagedacht - dan had ik wel achter een handdoek ofzo gelachen. Iedere verdere hap van zijn fruitpapje onderging daarna dezelfde herkauwbehandeling, waarbij hij mij telkens vol verwachting lachend en met glinsterende oogjes vol deugnieterij aankeek, alsof hij wou zeggen: "kijk mama, kan ik dat niet goed?".

Heb ik het nu verkorven voor de rest van zijn kindertijd? Ben ik mijn gezag voorgoed kwijt? Kan ik de combinatie "mijn kind+goede tafelmanieren" definitief vergeten? Zal ik alvast mijn kandidatuur voor een volgend seizoen van Supernanny insturen? Gutgutgut, volgende keer zal ik wel twee keer nadenken voor ik nog eens lach met een zotte stoot van Kleine Man...

19:34 Gepost door Hector en Fonzie in Ontwikkeling | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Zooo verleidelijk Ik kan er ook niks aan doen, maar als mijn achternichtje Fiona zo'n stoten uithaalt, schiet ik ook altijd in de lach, hoewel mijn moeder me altijd zegt dat ik zo'n gedrag moet negeren. Maar het is toch prachtig hoe zo'n klein grut al zo in elkaar zit. :-)

Gepost door: Vivache | 27-11-09

Vergeet het!:-) Supernanny is terziele! En we vinden het hier allebei jammer dat we 't gemist hebben! Bij ons heeft ie motorgereden!:-)

Gepost door: Lena | 29-11-09

De commentaren zijn gesloten.