11-12-09

Ontploft

't Was een tijdje geleden, meer bepaald uit de borstvoedingsperiode, maar gisteren hadden we nog eens prijs. Kleine Man had een pamperexplosie. Hij zat al de hele ochtend slecht in zijn vel: zeuren, niks was goed, enfin: u kent dat wel. De onthaalmoeder had ook nog geen enkele kakapamper moeten verschonen. En dan 's middags: kaboem! De stop schoot eruit en Kleine Man ontplofte. De kaka hing tot in zijn nek. Zijn body'tje zag eruit alsof hij helemaal geen pamper had aangehad. En plots kon hij weer lachen.
Helemaal goed zit het intussen nog niet. Hij is nog ontzettend zeurderig, wil de hele tijd gepakt worden, maar als ik hem dan in mijn armen heb, spartelt hij om te ontsnappen. Hij wil ook niet eten (en dat is bij ons vreetzwijntje echt uitzonderlijk), maar gelukkig heeft hij geen koorts. Voorlopig zien we het dus nog maar even aan.

Intussen ben ikzelf ingeënt tegen dat zwarte beest namens de Mexicaanse griep. Net toen de paniek en het hele gedoe een beetje waren gekalmeerd, stond er deze week weer in de krant dat er een aantal zwangere vrouwen is gestorven aan de gevolgen van de Mexicaanse griep. Toch maar een inenting dus. Ik hoef gelukkig niet op een overvolle trein tussen allemaal hoestende en snotterende viezerds te zitten, of op een bureau vol zieke collega's waar de bacillen door de airco de hele dag lang over en weer worden gepompt, maar ik neem toch liever geen risico's. Een prikje dus. De dokter zei dat ze nog niemand had gehoord die er last van had gehad, maar de mensen die ik ken en die zich hebben laten inenten, hebben wel stuk voor stuk een zere arm en griepverschijnselen gekregen. We zullen dus wel zien...

En hoe is het intussen nog met Prutske? Wel, uitstekend, dankuwel. Groeit als kool, zwaait op de echo's altijd vrolijk naar mama en pappa en toonde vorige week zelfs al of het een broertje dan wel een zusje wordt voor onze Kleine Man...

10:46 Gepost door Hector en Fonzie in Ziek | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Wauw spannend! Komt er een voorpublicatie van het geslacht?

Als KleineMan nog last zou hebben van verstoppingen, kan je altijd een glycerinesuppo geven. Totaal onschadelijk (het weekt eigenlijk het te droge eerste stukje kaka los, zodat alles kan beginnen schuiven), maar het kan verlichting bieden en pamperexplosies voorkomen. Als je ze geeft, wel zorgen dat je snel een pamper om zijn billen kan draaien, want zo'n ding heeft snel effect!

Gepost door: Marleen | 11-12-09

...kuch... Al eens nagedacht, moest Kleine Man er een Kleine Vriend bijkrijgen, hoe je die dan zult noemen? Allerkleinste Man? ;-).
Die glycerinesuppo is inderdaad erg heilzaam in zo'n geval. Pepijn had er in het begin - ondanks de borstvoeding - vaak last van.

Gepost door: Vivache | 11-12-09

De commentaren zijn gesloten.