29-12-09

Kersttoestanden

Pfiieeeuw, één feest gehad, nog één te gaan. Niet dat ik niet van de feestdagen houd. Integendeel, ik ben grote fan van Kerstmis! Ik heb een heerlijk kitscherige plastic kerstboom, vol rode en gouden bollen en frullen. De helft ervan is al ten prooi gevallen aan de destructieve neigingen van Kat, maar dat beest wil natuurlijk ook meegenieten van de kerstsfeer. Nieuwjaar is minder mijn ding. Al dat geforceerde gefeestvier met toeters en bellen en gedrom aan vuurwerk is niet zo aan mij besteed.

Maar goed. Kerstmis dus. Onze feestperiode begon met Kleine Man die een date had met de Kerstman tijdens de straatfeesten in onze straat. Hij was niet zo'n liefhebber van die gekke, dikke, rode man die speciaal voor de gelegenheid zijn muts kwijt was en dus een half angoraschaap op zijn hoofd leek te hebben, maar op mama haar arm wilde hij nog wel net even poseren bij Santa Claus:

IMG_3031

De week voor Kerst had Grote Man enkele daagjes vakantie en konden we dus genieten van wat verdiende rust en onze Kleine Man, die de laatste tijd onafgebroken in een opperbest humeur verkeert. Hij begint steeds ondeugender te worden en regelmatig blinken de pretlichtjes in zijn ogen harder dan die in onze kerstboom:

 

IMG_3014

Op kerstavond gingen we zoals ieder jaar naar de kinderviering, dit keer voor het eerst met Kleine Man erbij. Hij amuseerde zich rot, keek zijn ogen uit, brabbelde opgewonden en telkens wanneer er gezongen of muziek gemaakt werd, begon hij als een gek mee te wiebelen in zijn buggy. Zijn plaatsje in de muziekschool hebben we dus maar al gereserveerd.
Hier repeteert hij trouwens voor Herder In Het Stalletje, met slofjes die Oma en Opa kochten op de kerstmarkt en een pittoresk lederen vestje dat hij kreeg als souvenirtje uit Frankrijk:

 

IMG_3044

Ten slotte kreeg hij van de andere Oma en Opa voor kerst zijn hoogsteigen persoonlijke zeteltje. Het feit dat Bumba op de rugleuning staat keek ik maar door de vingers. En hoewel we moeten opletten dat hij door zijn wild gewriemel niet uit het stoeltje dondert, zit hij er toch graag in, als een echt meneertje:

 

IMG_3051

08:36 Gepost door Hector en Fonzie in Feest | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Deugniet Het ziet er een leuke deugniet uit, jullie Kleine Man. Die pretlichtjes kan ik me goed voorstellen. :-)

Gepost door: Vivache | 29-12-09

De commentaren zijn gesloten.