08-01-10

Zwangerschapskledij

Vandaag las ik in de krant dat Heidi Klum een kledinglijn voor zwangere vrouwen op de markt wil brengen. Katja Retsin schreef een boek over hoe je je met een dikke buik toch ook leuk kan kleden. Allemaal fijne initiatieven natuurlijk. Op een feestje loop ik er - ondanks een dikke buik - ook graag elegant bij. Ik herinner me hier specifiek een feestje vorig jaar ter gelegenheid van een nieuw bedrijf dat de deuren opende en Grote Man + partner waren uitgenodigd. Hoe ellendig voelde ik me toen, omdat ik geen enkel deftig ding had om aan te trekken. Welgeteld één kleedje had ik, maar dat kon ik niet aandoen, omdat mijn knieën waren opgezwollen en ik er uitzag als een olifant(je). Op gewone dagen wil ik ook dat mensen zeggen dat ik er stralend zwanger uitzie, in plaats van slonzig in zakken en tenten. En in de sportzaal wil ik er ook goed uitzien (alsof ik ga sporten... moewahaha!).

En toch houd ik het bij een aantal basics uit de C&A en de H&M.
Want: ten eerste kosten die speciale kledinglijnen stukken van mensen. Ik geef geen stukken van mensen uit aan kleding. Ik kan die stukken van mensen veel beter voor andere zaken gebruiken. Zoals melkpoeder, pampers, kleertjes, af en toe eens wat speelgoed en gewoon... eten.
Ten tweede: hoe lang draag je die dingen? In het beste geval een maand of zes. Als we rekenen dat de gemiddelde vrouw het na twee kinderen wel welletjes vindt, komen we uit op welgeteld een jaar. En in mijn geval nog iets minder, want als deze zwangerschap verloopt zoals bij Kleine Man, dan pas ik de laatste 1 à 1,5 maand nergens meer in en moet ik het toch met zakken en tenten stellen. Echt, bij Kleine Man barstte ik op het einde gewoon uit de voegen van al mijn zwangerschapskleding. Broeken waarnaar Grote Man aanvankelijk verwees als "die old skool hiphoppants", waren plots stretchbroeken geworden en mijn truitjes en T-shirts kwamen door die enorme buik nog maar tot mijn navel. So far for elegant als je weet dat Kleine Man me toch wel wat striemen bezorgde.
En bovendien kan ik mijn zwangerschapsmodellen dit keer zelfs geen volle zes maanden dragen. Ah nee, want ik ben zwanger in de winter en in de lente/zomer. Hetgeen wat ik nu draag, lekker warm ingeduffeld, zie ik me niet meer dragen bij temperaturen van 25 °C.

En dan ben ik blij dat het goedkope C&A-modellen zijn, en geen designerlijnspullen. Elegant of niet.

08:21 Gepost door Hector en Fonzie in Zwangerschap | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

C&A... Gretver, daar vind ik nu eens echt nooit meer iets naar mijn goesting zie!:s

Gepost door: Tante | 08-01-10

"Boboli" Omdat tijdens mijn zwangerschap vorig jaar ik al behoorlijk zwanger-zwanger was op Kerstmis, was ik op zoek naar 'deftige' zwangerschapskledij. De schoonfamilie doet het namelijk graag chique op die dag.
Ik kreeg de tip dat ik de 'boboli' in Waregem eens moest proberen. Zo gezegd, zo gedaan.
Helaas bleek dit een winkel waar je, als je er binnen ging, meteen wordt aangevallen door 2 verkoopsters. Ik ben niet het type mens dat dan durft zeggen, laat me met rust, dus ik zei dat ik op zoek was naar iets voor Kerst. Super vriendelijk zetten ze me meteen neer op een stoel en kwamen ze met vanalles aandraven. Ik kreeg het zelf niet in de hand, ze toonden het gewoon en ik moest ja of nee zeggen. ;-)
Uiteindelijk had ik zo een paar dingen, en ik mocht ze passen. Daar keerde de zwangerschapsmisselijkheid meteen terug. Die prijzen waren geschift. Voor een gewoon simpel truitje 80 euro! Voor de specialere dingen 200 euro! Tenzij iemand dit hier een normale prijs vindt, maar ik niet hoor...
Ik heb tenslotte mezelf ervan af kunnen maken dat ik al een mooie broek had thuis. En ik heb een lange trui gekocht 'een cardigaaaan' zoals ze zelf zei die ik nu nog steeds kan dragen.
Maar we waren toch ver-schrik-ke-lijk veel geld kwijt.
Bah, nooit meer!

Gepost door: Vivache | 09-01-10

De commentaren zijn gesloten.