12-01-10

Fun & Kids

Wie graag in de keuken bezig is en ook voor z'n spruit iets verder wil gaan dan een potje Olvarit open te draaien, moet zeker eens gaan kijken op de portaalsite Fun-n-Kids. Ik kwam hier terecht in mijn zoektocht naar een leuke, lekkere maar ook nog een beetje verantwoorde verjaardagstaart voor Kleine Man. Bij de onthaalmoeder is het de gewoonte dat jarige kindjes een taartje of iets dergelijks meebrengen, maar ik wil hem en zijn medekindertjes aldaar nu ook weer niet volpompen met suiker of chocolade.

In eerste instantie wilde ik een kwark- oftwel in schoon Vlaams plattekaastaart maken met vers fruit erin. Onze onthaalmoeder is echter allergisch aan lactose. Ze zei dat ik met haar geen rekening hoefde te houden qua taartkeuze, maar als het niet voor haar is, voor wie dan? Bij wie zou ik dan eer van mijn taartenwerk kunnen halen? Bij Kleine Man? Die verslindt alles wat min of meer eetbaar is. Witloof, rijstkoekjes of groentesoep. Alles verdwijnt even snel. Niet echt een referentie, dus. Bij N. dan? Dat kindje van twee jaar oud, dat alleen wil eten als het zoetigheid is? Ik dacht het niet. Of bij E.? Een meisje van een half jaar, dat thuis nooit patatjes krijgt en dus hevig protesteert bij het zien van een lepeltje? Nope. Als de onthaalmoeder niet mee kan eten van Kleine Man zijn verjaardagstaart, dan kan ik beter een pak koeken gaan halen in de supermarkt en daar een kaarsje in prikken.

Maar goed, ik moest dus op zoek naar een lactosevrij recept, of een taart met ingrediënten die vervangbaar zijn door lactosevrije varianten. En zo kwam ik op bovenvermelde site en de Yoghurt-Aardbeienmousse terecht. Voor wie te lui is om op de link te klikken, vat ik hier graag even het onderdeel Gerechten voor u samen. Misschien overtuig ik u alzo toch nog van het nut om een extra klikje te doen.
De gerechten zijn onderverdeeld in:
- Bakken (koekjes, broodjes, brood en cake): mjam, alleen al voor de geur zou je dat iedere dag doen.
- Koken aan tafel (gourmetten enzo): persoonlijk niet zo'n fan van, maar als kind vond ik dat wel te gek.
- Basisrecepten: nooit overbodig.
- Lunchgerechten (middageten): ik kan haast niet wachten tot Kleine Man groot genoeg is om die dingen ook te eten. Ik krijg er zelf honger van! En 't is eens wat anders dan de traditionele boterham met hesp/kaas.
- Bijgerechten: ook leuk voor in 't weekend bijvoorbeeld, als er wat meer vrije tijd is om in de keuken te staan.
- Moeilijke eters: ik ben gezegend met (voorlopig) een alleseter, maar wie weet, misschien wel van toepassing op Prutske (laten we hopen van niet)?
- Dinergerechten (avondeten)
- Nagerechten (toetjes): maak ik persoonlijk het liefst, maar doe ik het minst. En welk kind zegt nu nee tegen een lekker dessertje? Zeker als ze zelf mogen helpen om het te maken!
- Gezonde, lekkere en snelle tussendoortjes: need I say more?
- Soepen: Kleine Man is dol op soep, en ook wij eten in het weekend vaak een stevige soep met een boterham als middageten bijvoorbeeld. Dit weekend nog overheerlijke erwtensoep. 't Was er het weer voor.
- Kinderfeestjes en traktaties: voor al wie peuters en kleuters heeft en ze niet met het traditionele doosje Smarties naar school wil sturen op hun verjaardag.
- Vegetarische gerechten: voor de liefhebbers.

En? Heb ik u al overtuigd om eens naar die site te surfen? Ik heb ze alvast opgeslagen onder Mijn Favorieten. En ik ga me zeker en vast niet beperken tot Kleine Man als ik deze gerechten uitprobeer!

08:30 Gepost door Hector en Fonzie in Eten | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Wil je mij die site over taarten maken nog eens bezorgen? En hoe geraak jij aan die rolfondant en dergelijke? Koop jij dat kant-en-klaar of sta jij te goochelen met spullen als glycerine? En waar koop je dat dan?

Gepost door: Marleen | 12-01-10

De Leukste Taarten @Marleen en alle andere geïnteresseerden: die site over de taarten vind je hiernaast in de menubalk (www.deleukstetaarten.nl). Of je kunt in België blijven: www.dekoekjesfee.be. Aan het zelf maken van rolfondant waag ik me niet, hoor. Ermee werken is bij momenten al genoeg gedoe. Ik koop gewoon een pak of emmer, klaar voor gebruik, en meng dan zelf mijn (eetbare) kleurtjes erdoor.

Gepost door: Kleine Man | 12-01-10

De commentaren zijn gesloten.