19-01-10

De voordelen van poepschuiverij

Nu onze Kleine Man zijn vooruit heeft gevonden, is er een hele nieuwe wereld opengegaan. Om te beginnen verveelt hij zich natuurlijk veel minder. Is hij het beu op de ene plek, dan schuifelt hij gewoon naar een nieuwe plaats van entertainment. Bij voorkeur de eet-/drinkbak van Hond (om zijn speelgoed te leren zwemmen). Of de mand van Hond, om zijn speelgoed erin te verstoppen. Dat Hond er ook in ligt, kan hem niet deren. Ik ben daar uit hygiënische overwegingen niet zo'n voorstander van, maar soit. In het weekend gooide hij ook al een volle WC-rol in het toilet. Note to self: toiletpapier weghangen en toiletdeksel dicht houden bij niet-gebruik.

Nog een voordeel van zijn mobiliteit, en dan met name van zijn specifieke manier van voortbewegen, namelijk op zijn poep, is het feit dat hij kan "kruipen" en tegelijk zijn handen vrijhoudt voor speelgoed. Zo hobbelt hij door de living met speelgoed in zijn beide knuistjes geklemd, en meestal steekt hij zijn trofeeën dan ook nog apetrots in de lucht. Onlangs kreeg hij van Oma een knaloranje vorkje en dito lepel met felgele bollen op. Ideaal speelgoed. Zeker een uur heeft hij ze niet gelost en ze ostentatief in het rond gezwaaid terwijl hij draaide en keerde. Jammer dat ik er geen foto's van heb genomen, maar in tegenstelling tot de eerste maanden van zijn buitenbuikse bestaan, loop ik tegenwoordig niet meer constant met een fototoestel in mijn zakken rond.

Laatste voordeel van zijn poepschuiverij: ik heb al serieus overwogen om een dweil onder zijn broek te binden, zodat hij hier kan kuisen. Van al dat geschuifel blinkt onze vloer al mooi, dus een antistatische doek of dweil zouden wel hun nut bewijzen. En zo verslijten zijn broeken niet zo snel. Eens kijken hoe ik dat het beste kan aanpakken...

12:32 Gepost door Hector en Fonzie in Ontwikkeling | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Voordelen Je hebt van die ouders die zeggen dat het allemaal niet te snel moet gaan, maar ik ben toch ook blij met een iets mobielere baby hoor. Zeker sinds Pepijn doorheeft waarnaar hij wil - maar hij het nog niet zelf kon. Dan is dat gewoon lastig (niet voor hem, wel voor ons). Nu gebruikt hij het kruipen nog maar tegen wil en dank hoor, en met een hele hoop gejammer erbij, want eigenlijk stapt hij véél liever. Maar als hij ziet dat zijn gesmeek niks uithaalt en we hem niet zullen helpen om te stappen naar waar hij wil, dan kruipt hij. ;-) Maar kom, om maar te zeggen dat ik je punt snap. ;-)

Gepost door: Vivache | 19-01-10

De commentaren zijn gesloten.