27-01-10

Kleine Man wordt groot

Het in ongelooflijk hoe snel mijn Kleine Man de voorbije weken is veranderd. Hij heeft echt een spurtje naar zijn eerste verjaardag ingezet.

Eerst besluit hij dan toch om te gaan kruipen. Nu ja... zich voort te bewegen. Laten we het zo noemen.
Daarna schieten her en der tandjes uit zijn tandvlees als champignonnen uit de grond. Vijf heeft hij er intussen, hoewel die nog niet alle vijf even geschikt zijn om al biefstukken mee te kauwen.
Vervolgens krijgen we steeds meer de indruk dat hij al vanalles begrijpt van wat we zeggen. "Nee", "dat mag niet", "afblijven" heeft hij al erg goed onder de knie (hoort hij ook vaak sinds het voortbewegen). "Kom eens hier", "dodo doen", "in bad?", "Flesje?" en "Danku" zijn naast "moeke" en "vake" (inderdaad, wij zijn moeke en vake in plaats van mama en papa - ik noemde mijn ouders vroeger ook zo) ook toppers.
De laatste tijd hebben zowel wij, de onthaalmoeder als Oma ook regelmatig de indruk dat hij zelf ook al een paar woordjes probeert te zeggen.
Gisteren begon hij in bad plots in zijn handjes te klappen. Eerst per ongeluk, toen hij aan het spetteren was in het water, maar na de eerste verbazing en mijn aanmoedigingen deed hij het ook bewust en vol trots vanwege zijn nieuw verworven vaardigheid.
En vandaag proberen we bij de onthaalmoeder een "dutjeloze" voormiddag uit. Al een paar dagen wil hij in de namiddag niet meer slapen. De hele tijd ligt hij te kirren, brabbelen, roepen en spelen in zijn bed, zonder zijn oogjes ook maar een halve seconde dicht te doen. En wie dacht dat hij daarna lastig en moe zou zijn (ik dacht dat bijvoorbeeld), heeft het verkeerd voor. Hij speelde daarna opgewekt en vrolijk verder tot aan het avondeten. Vandaag wordt dus eens uitgetest of hij misschien zijn voormiddagdutje niet meer nodig heeft en enkel in de namiddag nog moet slapen.

Ik sta er echt versteld van hoe snel het plots gaat. De baby is er volledig af. Het is definitief: we hebben een peuter in huis...

09:04 Gepost door Hector en Fonzie in Ontwikkeling | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Peuter ...en dat de peuterpuberteit nog wat wacht. ;-)
Hier gaat het ook snel. Langs de ene kant ben ik erg blij, want ze krijgen persoonlijkheid. Maar langs de andere kant- waar is mijn baby'tje?

Gepost door: Vivache | 28-01-10

De commentaren zijn gesloten.