10-02-10

Feestbeest

U hebt van mij nog een verslagje tegoed van Kleine Man zijn eerste verjaardag.

Zoals iedere dag ging hij 's morgens naar de onthaalmoeder. Daar werd hij een eerste keer in de bloemetjes gezet, met (door mij gemaakte) taart, een kaarsje en een cadeautje. Het uitblazen van het kaarsje was een concept dat hij nog niet helemaal doorhad. Hij blies wel, hoor. Toen het kaarsje al uit was.

Na zijn middagslaapje gingen we even op bezoek bij oma, en voor de gelegenheid waren daar ook overoma en overopa. Terwijl wij taart aten, kreeg mijn Kleine Man een lekkere sandwich met rozijntjes. Een groot succes:

IMG_3153

Ik had één van zijn cadeautjes meegenomen, zodat hij dat bij Oma kon opendoen. Een lekker ouderwetse telefoon met rollende ogen en een rinkelende draaischijf. Ziet er uitermate simpel uit, maar is dat allerminst om nog te vinden in de winkel. Tegenwoordig heeft alles op zijn minst twee batterijen en meestal ook nog zwaailichten, een interactief scherm en een automatische modus. Wat is daar nu aan? Maar goed, een telefoon dus, die hij meteen eens uitprobeerde:

IMG_3155

Ik had ook Grote Man opgevorderd om na het werk snel naar huis te komen, zodat we zijn cadeautjes nog konden geven en hij er ook nog wat mee kon spelen voor hij te moe werd en in zijn bedje moest. En Grote Man, braaf als ie is, gehoorzaamde gedwee, zodat we nog ruim de tijd hadden voor een bescheiden verjaardagsfeestje. Hij kreeg een tractor met aanhangwagen, compleet met paard en boer, en het Kiekeboe-speeldorp van Fisher Price. Toegegeven, daar zit ook een batterij in. Maar die heb ik er al meteen uitgehaald want ik werd zot van dat irritante muziekje. Kleine Man amuseerde zich alvast rot met die poppetjes en blokjes met vrolijke gezichtjes!

IMG_3173

En wat is een verjaardag zonder een "taart" (in dit geval een stapel beertjespannenkoeken) met kaarsje? Alweer was het niet Kleine Man die de kaars uitblies. Dat deed ik maar snel, want hij zelf was al flink op weg om de kaars gewoon om te meppen. Ik zag al het inpakpapier al in rook opgaan...

IMG_3190

En zo is deze memorabele dag (voor ons toch) ook alweer voorbij. Mijn eerste zijn eerste verjaardag... Tsssssss, we worden oud...

14:25 Gepost door Hector en Fonzie in Feest | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Zo groot al! Hey nichtje!

Ik wist nog niks van je blog af, maar je zus K. liet het me weten toen ik vroeg hoe het met jullie is!
Ik vind het heel leuk om van jullie vele verhaaltjes te lezen! Ik schrik er enorm van hoe groot Kleine Man al is! De laatste keer dat ik hem zag, ja, toen was hij nog maar zoals op foto 2 uit je overzichtje!
Hopelijk zien we elkaar nog eens binnen dit en een tijdje! Want je hebt het ook wel druk, zie ik!
Veel plezier nog met Kleine Man, Grote Man en Prutske! En hond en kat uiteraard :-)

Gepost door: Karen (nicht-'je') | 19-02-10

De commentaren zijn gesloten.