04-03-10

Naaiprojecten

Hallo lieve lezertjes! U hebt weer lang moeten wachten op een nieuwe post van mijnentwege. Dit keer ligt de reden niet bij mijn persoon, maar bij de fantastische skynetblogs, die mij twee weken lang de toegang tot mijn eigen blog ontzegden. Tssss.

Goed, waar hield ik me de laatste tijd mee bezig? Wel, met mijn naaimachine. Of liever: de naaimachine van mijn allerliefste mammie, want zelf heb ik er geen. Waarvoor mijn oprechte dank, mammie! Ik wil je even laten weten dat ik door mijn eigen onnadenkende onkunde al een naald of 4 kapot heb gekregen. Maar geen nood: ik heb er nieuwe gekocht. Ik probeer je machien ook in één stuk, zonder brokken, terug te geven...

Bon, ik stikte dus heel wat af de laatste tijd. Een klein overzichtje:

Een paar sjakosjen/sjakosjjes:

IMG_3232 IMG_3233

 

 

 

 

 

Twee salopetjes voor Kleine Man:

IMG_3215 IMG_3217

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Twee broekjes voor Kleine Man:

IMG_3236 IMG_3235

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En dan nog een giletje/bodywarmertje voor mijn kleine spruit. Kwestie van voorzien te zijn voor de lente.

Waar ik mijn stoffen haalde? Wel, bij de Gifi, tegen -70%. Bij de gordijnstoffen van Ikea. Een oude broek die ik kreeg van de onthaalmoeder om er iets mee te maken. Een oude fleecetrui van mijn zus (voor het giletje - niet afgebeeld wegens rond het lijfje van Kleine Man, die bij de onthaalmoeder is).

De patronen haalde ik gratis van het internet (voor de sjakosjen) en betalend bij Veritas (Burda). Het giletje tekende ik gewoon na van een bestaand model van Kleine Man.

En zo voorzie ik mezelf van goedkope tassen en aangenaam tijdverdrijf en mijn zoontje van broekjes voor de lente/zomer. 
Wie ook interesse heeft om zich van zijn creatieve kant te laten zien: al bovenstaande modellen waren poepsimpel. Als ik het kan, dan kunt u het zeker! Pik het naaimachien van uw moeder, vraag tijdens het pikken ook meteen een kleine introductieles "Hoe gebruik ik een naaimachien?", begin met iets simpels en ga ervoor!

08:19 Gepost door Hector en Fonzie in Naaien | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.