09-03-10

En plots...

En plots begonnen we eraan. Aan de nieuwe-baby-voorbereidingen. Gisteren belandden hier als bij wonder acht dikke mappen vol geboortekaartvoorbeeldjes op tafel. Een hele opgave, denkt u, om die door te spitten, op zoek naar hét perfecte kaartje? Nee hoor. Op een half uurtje had ik alle acht de mappen snel doorbladerd en was ik tot de conclusie gekomen dat zeven mappen mijn smaak niet waren. Ik houd namelijk niet van (wees niet beledigd als uw smaak hier wel tussen staat):
- een foto van de baby op het kaartje
- een foto van een schattig, dik babyhandje
- een foto van een schattig, dik babyvoetje
- frulletjes en tierlantijntjes, zoals lintjes en strikjes
- schattige beertjes en girafjes en olifantjes en muisjes
- rijmpjes die iedereen al blindelings kan mee opzeggen
U ziet, ik houd niet van alles waar een verkleinwoord aan te pas komt. Pas op, ik vind die kaartjes even schattig als u! Ik zeg bij het zien daarvan ook: "oooh, schattigggg!". Voor andere mensen, niet voor mij. Ik vind die mooi, maar niet voor mijn eigen baby.

Waar houd ik dan wel van? Van originele kaartjes, die je niet gemiddeld drie keer per jaar in je bus krijgt en van wat humor.

Bij Kleine Man vroegen we via deze lieve mens aan dit lieve heerschap om een kaartje naar onze eigen smaak, op basis van onze eigen ideeën te tekenen. Dit was het resultaat:
kaartje Enid kleur verkleind

We kwamen op het idee bij het samenstellen van onze geboortelijst. De belangrijkste boodschap: zo'n berg "rommel" (allez kom: babybenodigdheden) voor zo'n klein baby'tje.
De druk deden we dan zelf met ons printertje. Nu hebben we echter geen zin meer in al dat gepruts en geprul met kaartjes en printers en inktpatronen, dus opteren we dit keer voor de gemakkelijkheidsoplossing. Boeken halen bij de drukker, kaartje kiezen, gegevens doorgeven, opsturen.

En zo begint het hele babycircus opnieuw. Donderdag moeten de boeken terug bij de drukker zijn, dus vanavond en morgen nog wat kaartjes bekijken en bekritiseren en uitlachen, prijzen vergelijken (gisteren vond ik al een leuk kaartje. Het bleek het duurste uit de hele map te zijn.) en hopelijk een definitieve keuze maken. Dan zijn we daar alweer vanaf. 

09:14 Gepost door Hector en Fonzie in Nummer 2 | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Ja, kaartjes kiezen is allesbehalve gemakkelijk. Ik hoop dat je snel eentje naar je smaak vindt! En daarna niet te veel suikerbonen voorproeven, he! ;-)

Gepost door: Marleen | 09-03-10

Know what you mean Het merendeel van die kaartjes lijkt dan ook erg op elkaar, zoals je zegt, een verzameling van frullekes, fotokes en modekleuren. Wij hadden ook 'iets anders' al kwam het wel uit een boek.
Annelies had iets super voor Linus, maar twas wel zelf ontworpen.

Gepost door: Vivache | 09-03-10

De commentaren zijn gesloten.