02-04-10

Nieuwe schoenen

Kleine Man kreeg vandaag nieuwe schoenen. Het eerste paar was én versleten - hoewel hij nog niet eens zelfstandig kan lopen - én te klein. De laatste tijd had hij regelmatig een blaartje en rode plekjes op zijn voeten en dat is natuurlijk allesbehalve interessant als je een kindje wil leren lopen.

Maar mensen toch, wat kost dat veel, kinderschoenen! Ik wilde hem aanvankelijk nieuwe schoentjes en alvast sandaaltjes kopen, maar bij het zien van de prijzen besloot ik wijselijk om het voorlopig bij schoenen te houden. Het weer ziet er voorlopig trouwens toch nog niet sandaalvaardig uit. 

Waar let ik zoal op als ik schoenen voor Kleine Man ga kopen? Mijn eerste criterium is dat ze stevig moeten zijn. Het verschil als hij loopt op kousenvoeten en op schoenen is enorm. Met schoenen aan staat hij duidelijk veel steviger op zijn benen. De tweede vereiste is dat zowel de binnen- als de buitenkant van leder moeten zijn. Kleine Man heeft nogal wat last van zweetvoeten, en dan zit je natuurlijk niet beter dan met een lederen binnenkant. Dat perkt de keuze al meteen serieus in, want je zou ervan versteld staan hoeveel schoenen een stoffen binnenwerk hebben. En ten slotte moeten de schoenen een stevige maar tegelijk ook soepele zool hebben die zijn voeten ondersteunt maar tegelijk ook genoeg bewegingsruimte geeft. 

Uiteindelijk werden het schoentjes in maat 21 van Kipling. Niet dat het merk zo belangrijk is voor mij, maar na een eerste selectie voldeden uiteindelijk maar drie paar aan al mijn criteria en daarvan kwam het Kipling-paar als winnaar uit de bus. En zo kan mijn Kleine Man er dus weer voor even tegen. En shoppen voor schoentjes voor Kleine Man is bijna net zo leuk als shoppen voor schoenen voor mezelf!

19:30 Gepost door Hector en Fonzie in Trivia | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Ik vind ook dat kinderschoenen zoveel geld kosten. Helaas heb ik al ervaren dat, als je er minder geld aan wil uitgeven, je dat achteraf toch beklaagt.
Bij Fiona zijn het nu ook schoenen van Kipling geworden. De enigste die pasten.

Gepost door: Annelies | 02-04-10

Clarcks Bij Pepijn zijn het Clarcks geworden. Ik vond ze ook bijzonder prijzig! Ze zeiden in de winkel dat ze ook vooral niet te hoog mochten zijn omdat ze anders ook niet goed kunnen stappen. Ik ben er zeker tevreden van... Hier is het wel maatje 20 - Kleine Man leeft op iets grotere voet. ;-)

Gepost door: Vivache | 04-04-10

De commentaren zijn gesloten.