05-04-10

Slapen

Kleine Man wil de laatste dagen niet meer gaan slapen. Hij. Wil. Niet! We hebben zijn beduurtje al een beetje verlaat, omdat het met de uursverandering buiten nog zo licht is, maar ook dat brengt blijkbaar niet echt zoden aan de dijk.
Van zodra zijn hoofdje de matras raakt, veert hij terug recht tot zit en nog voor je "wel, potverdorie" kunt zeggen, staat hij alweer op zijn beentjes te blèren. Waar hij overdag nog met veel misbaar kreunt en steunt en wriemelt en doet om op zijn voetjes te gaan staan, onder het slaken van "zie je hoeveel moeite ik doe"-kreetjes, zit er bij het slapengaan precies een springveer in zijn kont. Ik kan mijn rug niet draaien of hij staat alweer met zijn tut te zwaaien (hé, dat rijmt). Maar de aanhouder wint. En aangezien mama en papa hier ook gesteld zijn op hun avondrust en quality time, zullen wij de aanhouders en dus de winnaars zijn. Nu dat nog duidelijk maken aan Kleine Man...

19:10 Gepost door Hector en Fonzie in Kinderstreken | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

tijd om te beginnen voorlezen?!:-) Misschien moet mama er eens aan beginnen denken om een voorleesregeltje in te voeren alvorens Kleine Man in zijn bedje te leggen?:-)

Gepost door: Katrien | 09-04-10

De leeftijd? Hier worstelen we al een goeie maand met dat probleem. Sinds hij begon te stappen eigenlijk. Ik leg hem in bed, en nog voor ik met mijn ogen kan knipperen staat hij recht, ondanks de slaapzak. Hij smijt met grote kracht zijn beer uit zijn bed, én zijn tutjes! En dan volgt een huilconcert van jewelste.
Ik heb al alles geprobeerd, alle goede raad die iedereen me heeft. Uithalen, troosten, weer erin leggen - terug naar af, wat dacht je. Erbij blijven en niks zeggen en gewoon de tut terug geven - nog verder weggegooid, wat dacht je. Nu laten we hem zich boos maken, en gaan zeker niet meer kijken, want als we dat doen begint het weer van voor af aan. Na een goed kwartier van schreeuwen wordt hij kalmer en na 20 minuten ongeveer is het gedaan. Dat is al veel beter dan die 2uur van in het begin...
Mijn hart bloedt wel maar zeg me eens, wat moet je doen?

Gepost door: Vivache | 09-04-10

De commentaren zijn gesloten.