19-04-10

Beco Revisited

De voorbije dagen en weken bracht ik weer uren achter elkaar door aan mijn naaimachine. Inderdaad, míjn naaimachine, want sinds ik drie weken geleden voor mijn verjaardag van Grote Man, mijn ouders en zus een super-de-luxe, hypergesofisticeerde, megastijlvolle en ongelooflijk polyvalente naaimachine kreeg, hoef ik het toestel van mijn moeder niet meer te martelen. 
De bevlieging van een paar maanden geleden, in de trant van "laat ik eens proberen of naaien iets voor mij is", is inmiddels uitgegroeid tot een echte hobby. In plaats van tv te kijken, zit ik nu 's avonds vaak aan mijn naaimachine.

Mijn nieuwe machine vergde in het begin wel wat studie. Ik worstelde me door de uitgebreide handleiding, had een half uur nodig om uit te vinden hoe ik de spoel moest winden en probeerde eerst de functies uit op enkele overschotjes, maar inmiddels zijn mijn Brother en ik beste vrienden.

En dan begon ik aan het project dat ik had laten liggen tot ik mijn nieuwe machine had. U weet misschien al dat wij de tevreden eigenaars zijn van een Beco Butterfly Babycarrier. Die wordt tegenwoordig weinig gebruikt omwille van De Dikke Buik, maar zodra Prutske ons gezinnetje heeft uitgebreid, zijn we wel van zin om er weer vaker op uit te trekken. Nu moet u ook weten dat de Beco niet bepaald goedkoop is. In ieder geval niet om er een tweede exemplaar van aan te schaffen. Maar wat die Amerikanen kunnen, dat kan ik ook. En dus ging ik aan het meten, rekenen en tekenen, aan het knippen, prutsen en naaien, tot dit het resultaat was (op de foto klikken om te vergroten):

IMG_3493IMG_3494

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In de categorie "Het mag ook eens iets traditionelers zijn", maakte ik ook gordijntjes voor in Kleine Man zijn nieuwe kamer. Je zou denken: "gordijnen, pfffff, een rechthoekige lap stof en klaar, hoe moeilijk kan dat zijn?" Wel, moeilijker dan je denkt, ondervond ik. Vooral om ervoor te zorgen dat beide delen even lang zijn. Ik stikte op het ene gordijn het fronslint er ook achterstevoren op, maar na mijn eerste gevloek bleek dat dit het zo even goed marcheerde.

IMG_3488

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En ten slotte maakte ik nog een kleurpotlodenrol. Niet dat Kleine Man nu al urenlang zit te tekenen in een kleurboek, maar zo'n rol heeft geen vervaldatum en het was gewoon iets wat ik wilde uitproberen.

IMG_3491IMG_3492

08:50 Gepost door Hector en Fonzie in Naaien | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Hihi, zo coole gordijnen!:-)

Gepost door: Katrien | 19-04-10

Geen bal Er was geen bal op de tv zeker, de laatste tijd? ;-)

Gepost door: Vivache | 19-04-10

Dat maakt gewoon nen beco. Amai ferm (en ik ben dan nog helemaal geen beco fan)

Gepost door: Annelyse | 27-04-10

De commentaren zijn gesloten.