25-04-10

Opsinjoren

Zaterdag besloot ik gezellig mee te opsinjoren, of is het "op te sinjoren"? Enfin, ik deed dus mee aan opsinjoren. Aan watte? Aan opsinjoren: samen met de buren de straat proper maken, door voor je eigen deurtje te vegen. Letterlijk dan. Het was mooi weer, ik moet mijn nestdrang toch op de een of andere manier zien te kanaliseren en je krijgt er bovendien ook nog vier gratis geraniums, desgewenst met bloembak, bovenop. Wie zegt daar "nee" tegen?

Goed, ik besloot dus om blijk te geven van welwillende burgerzin en mee te kuisen. Ik schilderde het hout op onze gevel, plantte bloemen (zowel de gratis exemplaren als die uit den Brico), waste de ramen en de voordeur en zette mijn lenteschoonmaak verder in de tuin, waar ik de tuinstoelen en dito tafel ontdeed van hun groene winterlaag en spinnenwebben. 
Jammer genoeg bleek ik de enige in de straat te zijn die een gezamenlijk kuisbeurtje wel gezellig vond, want daar stond ik dan, moederziel alleen. De enige die ik zag was de buurman die even in zijn voordeur een sigaretje kwam roken en me bevreemdend aankeek, toen ik daar met borstel en verfpot en dikke buik op mijn ladder stond.

Vandaag, toen we met Hond gingen wandelen, viel me dan weer wel op dat bijna iedereen in de straat de gratis geraniums in zijn al even kosteloze bloembak heeft staan. Mooi is dat: gratis bloemen accepteren, maar niet even gezellig mee ramen lappen of de stoep vegen. Tsssss....

Maar mijn gevel ziet er nu tenminste zomerklaar uit! En mijn nestdrang is weer eventjes gestild.

19:28 Gepost door Hector en Fonzie in Trivia | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Huh? Nog nooit van gehoord! Wel jammer dan, dat je de enige was...

Gepost door: Vivache | 28-04-10

De commentaren zijn gesloten.