03-05-10

Babygeregel

Een paar dagen geleden besefte ik plots dat de geboorte van Kleine Pruts nu toch wel dichtbij begint te komen. En vooral dat er nog maar bitter weinig gedaan was. Interpreteer "bitter weinig" als: enkel de geboortekaartjes besteld.
Het begon dus stilaan wel eens tijd te worden om ook aan de rest van het babygeregel te beginnen.

1. Doopsuiker. Dit keer wilden we geen glazen potjes uit den Ava om zelf te vullen met suikerbonen. We besloten dus om eens een kijkje te gaan nemen in een heuse suikerbonenwinkel. Daar aangekomen kwamen we tot de conclusie dat de echt mooie, originele dingen lachwekkend veel geld kosten en dat de betaalbare dingen "best leuk" zijn. En met "best leuk" waren wij dan weer niet tevreden.
In een vlaag van hormonale euforie - omwille van het feit dat ik Grote Man had meegekregen op suikerbonenjacht - stelde ik argeloos voor om eens binnen te springen in de nabijgelegen stoffenwinkel, daar een stofje uit te kiezen, waarmee ik dan zelf suikerbonenzakjes zou maken. Volgende feiten was ik daarbij even uit het oog verloren: niet zo waanzinnig veel tijd meer, nog waanzinnig veel te doen, zelf een half miljoen zakjes naaien kost best wel wat tijd en moeite. Daar dacht ik toen even niet aan. Ha nee, want ik was te druk bezig om die suikerbonendingen ook nog op een originele, zelfgemaakte manier te presenteren.
Soit, waar staan we nu? De zakjes zijn voor twee derde klaar. Voor de resterende had ik geen lintjes meer. Het presentatie-idee en de helft van de materialen daarvoor zijn er. Nu de rest nog.

2. Kleertjes. Ik heb hier propvolle zakken met kleertjes van Kleine Man staan. Aangezien we binnenkort een zomer- en een winterkindje zullen hebben, moest ik die bergen textiel eens doorploegen en selecteren wat nog bruikbaar is qua kleur, materiaal en maat. Dat deed ik de voorbije twee dagen. Kleine Pruts kan gerust zijn: hij/zij heeft vanaf nu zijn/haar eigen lade vol kleertjes in de kast.

3. Alle formaliteiten in orde brengen (premies, verlof, uitkeringen, enz.). Daar heb ik een attest van de gynaecoloog voor nodig en laat me dat nu al iedere keer vergeten te vragen zijn. Note to self: volgende week zeker vragen!

4. De voituur van tussen de rommel uit de garage en van onder het stof halen. Het ding gebruiksklaar maken. Zo nodig een propere (en afneembare/wasbare) hoes naaien. Het onderstel van het autozitje zoeken (hopelijk ergens in de buurt van de voituur).

5. De enveloppen van de geboortekaartjes al voorzien van adressen. Dan zijn we daar al vanaf. Gelukkig heb ik de lijst van bij Kleine Man zijn geboorte nog liggen. Even met alle betrokkenen checken of daar veranderingen in moeten worden aangebracht.

Voor de rest heb ik ook verbazend veel last van nestdrang. Ik kan me niet herinneren dat ik dat bij Kleine Man ook had. Het lijkt wel alsof ik de laatste dagen niets anders doe dan rommelen, wassen, strijken, kuisen en opruimen. En al wie mij een beetje kent, kan beamen dat dit hoogst uitzonderlijk is. Ik kan me ook groen en blauw ergeren aan de eerste die mijn pas gekuiste vloer alweer vuil maakt. Meestal is dat Hond, het arme beest.

En hoe zit het eigenlijk met dat kleine ding zelf? Awel, uitstekend. Groot (vorige week 46 cm). Stevig (vorige week 2kg100). En met lange benen blijkbaar (curve P95 voor de beenlengte). Citaat van de gynaecoloog: "ja mevrouw, dat is een serieuze baby die u daar aan boord hebt". Het is ook al een serieuze buik. In die mate dat ik al een paar keer de opmerking kreeg: 't Is voor binnenkort, zeker? Zo erg vind ik het zelf nu nog niet, maar ik heb toch de indruk dat mijn buik nu dikker is als bij Kleine Man rond dezelfde periode.

Nog 6,5 weken dus. Zoals het er nu uitziet, pal in de verkiezingsstrijd. Misschien een extra puntje op mijn To Do-lijst: volmacht aanvragen.

08:15 Gepost door Hector en Fonzie in Nummer 2 | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Waw. Als ik dat zo lees, roept dat veel herinneringen bij me op. Alvast nog veel succes met alle voorbereidingen en met de bevalling natuurlijk ook. Als het een troost kan zijn, stevige babietjes raken er ook altijd uit.Maar daar heb jij precies al ervaring mee...

Gepost door: Annelies | 03-05-10

En Kleine Man? Dat kort toch al ferm in... Heb je het al min of meer proberen uit te leggen aan Kleine Man?
Want ik heb hier dit weekend gemerkt aan Pepijn dat hij er he-le-maal niet mee akkoord was dat ik Linus vasthad...

Gepost door: Vivache | 04-05-10

De commentaren zijn gesloten.