05-05-10

Schoenproblemen

Onlangs vertelde ik al over onze (vergeefse) zoektocht naar betaalbare schoentjes en de uiteindelijke aankoop van schoenen van 60 euro. 

Voor die prijs verwacht ik dan toch wel enige kwaliteit. Niet dus. Na twee weken begonnen de velcro's al los te komen. Oké, dat is geen al te grote ramp, maar ik vind het toch niet kunnen. Maar het ergste is dat Kleine Man ze sinds vorige week ofzo niet meer wil aandoen. Hij krult zijn voet helemaal op, plooit zijn tenen en als ik na veel gewroet en gewring de schoen eindelijk om zijn voet gesnoerd krijg, wil hij niet meer op zijn voet staan. Als hij dan gaat stappen, loopt hij als een oorlogsveteraan. Of erger: hij gaat gewoon op zijn poep zitten en weigert pertinent om nog te stappen.

Ik zit nu met een raadsel. Waarom wil Kleine Man die schoen niet meer aan? Ik voelde al eens in de schoen, of er misschien ergens een lastige naad of iets dergelijks zit, die pijn doet aan zijn voet. Niks. Ligt het aan het naadje van zijn sok? Ik was vroeger ook een ramp op schoenengebied, mijn moeder krijgt nog steeds nachtmerries over nieuwe schoenen kopen met mij. Ik checkte zijn voetjes al uitgebreid, om te kijken of het probleem daar lag, maar ook op voetenvlak niks bijzonders te zien. Vindt hij de schoenen dan misschien niet mooi? Wil hij ze daarom niet aan? Volgens de onthaalmoeder gebeurt dat wel vaker. Maar waarom heeft hij het dan enkel met zijn rechtervoet en niet met de linker?
Ik weet het niet. Maar het hangt wel mijn voeten uit, want intussen liggen die Kipling-schoentjes hier te verkommeren en trippelt hij rond op zijn slofjes.

Ideetjes iemand? Ervaring met het probleem? En vooral: oplossingen?

08:15 Gepost door Hector en Fonzie in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Oeioei, frustrerend. Jolien is, zoals het een echte vrouw betaamt, gék op schoenen. "Schoentjes passen" is een veelgehoorde uitroep als je met haar in een winkel staat, zelfs in kledingwinkels waar ze niet eens schoenen verkopen. En deze winter was ze eens met geen stokken in de auto te krijgen. Ze speelde liever in de sneeuw. Tot ik mij liet ontvallen dat we schoenen moesten gaan kopen... Op 123 zat ze vastgeklikt achterin!

Het enige andere verhaal over schoenen en kleine kinders dat ik ken, is dit: http://www.lienweb.be/2009/07/21/schoenen-en-sandalen met het fundamentele verschil dat jouw Kleineman zijn schoenen eerst wel een tijdje en nu plots niet meer wilde dragen. Maar heel misschien steek je er toch iets uit op.

Gepost door: Marleen | 05-05-10

hallo, dit kom ik ook tegen met mijn zoontje. De ene keer wil ie dit schoentje aan, de andere keer dan weer wel. Ooit had ik eens in de koopjes "stones&bones" sandaaltjes gekocht aan 50 euro, nooit meer! Ze waren al kapot na een week. Goedkope schoentjes vind je echt niet meer in Belgie. In outletstores dan weer wel, kijk anders eens op 2dehands daar vind je heel wat nieuwe schoentjes (zie volgende link: http://www.2dehands.be/kinderen-babys/kinderkleding/?qq=&user=1179612 ). Ook als wij naar Italie gaan, kopen wij schoentjes van Primigi "op de groei" : http://duizendpoot.skynetblogs.be/post/7288146/de-nieuwe-schoenen
Hopelijk ben je hiermee geholpen, groetjes

Gepost door: ingrid | 25-05-10

De commentaren zijn gesloten.