21-05-10

Wikken en wegen

Goed, het is nog eens tijd voor wat nieuws over de kinders. Beide spruiten werden de voorbije twee dagen gewikt en gewogen. In chronologische volgorde:

- Met Kleine Man moest ik gisteren nog eens naar K&G. Het baasje klokte af op 11kg150 en 80 cm. Een stevig ventje dus, maar wel mooi op zijn curve. Zijn woordjeskennis demonstreerde hij op de terugweg naar huis. Ik zag een man met een hond komen.
Ik: "Ik zie een hond, jij ook?"
Kleine Man: (hevig knikkend) "Ja".
Ik: "Waar is de hond dan?"
Kleine Man: wijst enthousiast naar de mopshond.
Ik: "En wat zeggen de hondjes?"
Kleine Man: "Woewoef".
Om maar te zeggen: mijn kleine peuter spreekt al een paar woordjes maar verstaat er al heel wat meer. Op onze woorden letten dus, want voor we het weten vloekt hij de pannen van het dak.

- Vandaag moest ik weer op controle bij de gynaecoloog. Volgens de metingen, die ik sinds de geboorte van Kleine Man (600 g zwaarder dan de metingen twee dagen eerder) met een serieuze korrel zout neem, weegt onze Kleine Pruts bijna 3 kg. Het ziet er niet naar uit dat we ons tweede kindje al meteen mogen verwachten, want alles zit nog potdicht, om het zo maar te zeggen. Het goede nieuws is dat het geen sterrenkijkertje meer is (hoera) en de gynaecoloog dénkt ook niet dat het een baby van over de 4 kg zal worden. Een flinke brok, dat wel, maar geen 4 kg. Enfin, we zullen wel zien, zeker? Binnen dit en een week of 3-4...

15:45 Gepost door Hector en Fonzie in Ontwikkeling | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.