25-05-10

Zomer in de tuin - bis

En nog een paar zomerfoto's. Oma verjaarde en dat vroeg om natuurlijk om een feestje in de tuin! Met dank aan Opa voor de mooie foto's!

DSC00124DSC00133DSC00140DSC00161DSC00163DSC00166

11:26 Gepost door Hector en Fonzie in Feest | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

10-02-10

Feestbeest

U hebt van mij nog een verslagje tegoed van Kleine Man zijn eerste verjaardag.

Zoals iedere dag ging hij 's morgens naar de onthaalmoeder. Daar werd hij een eerste keer in de bloemetjes gezet, met (door mij gemaakte) taart, een kaarsje en een cadeautje. Het uitblazen van het kaarsje was een concept dat hij nog niet helemaal doorhad. Hij blies wel, hoor. Toen het kaarsje al uit was.

Na zijn middagslaapje gingen we even op bezoek bij oma, en voor de gelegenheid waren daar ook overoma en overopa. Terwijl wij taart aten, kreeg mijn Kleine Man een lekkere sandwich met rozijntjes. Een groot succes:

IMG_3153

Ik had één van zijn cadeautjes meegenomen, zodat hij dat bij Oma kon opendoen. Een lekker ouderwetse telefoon met rollende ogen en een rinkelende draaischijf. Ziet er uitermate simpel uit, maar is dat allerminst om nog te vinden in de winkel. Tegenwoordig heeft alles op zijn minst twee batterijen en meestal ook nog zwaailichten, een interactief scherm en een automatische modus. Wat is daar nu aan? Maar goed, een telefoon dus, die hij meteen eens uitprobeerde:

IMG_3155

Ik had ook Grote Man opgevorderd om na het werk snel naar huis te komen, zodat we zijn cadeautjes nog konden geven en hij er ook nog wat mee kon spelen voor hij te moe werd en in zijn bedje moest. En Grote Man, braaf als ie is, gehoorzaamde gedwee, zodat we nog ruim de tijd hadden voor een bescheiden verjaardagsfeestje. Hij kreeg een tractor met aanhangwagen, compleet met paard en boer, en het Kiekeboe-speeldorp van Fisher Price. Toegegeven, daar zit ook een batterij in. Maar die heb ik er al meteen uitgehaald want ik werd zot van dat irritante muziekje. Kleine Man amuseerde zich alvast rot met die poppetjes en blokjes met vrolijke gezichtjes!

IMG_3173

En wat is een verjaardag zonder een "taart" (in dit geval een stapel beertjespannenkoeken) met kaarsje? Alweer was het niet Kleine Man die de kaars uitblies. Dat deed ik maar snel, want hij zelf was al flink op weg om de kaars gewoon om te meppen. Ik zag al het inpakpapier al in rook opgaan...

IMG_3190

En zo is deze memorabele dag (voor ons toch) ook alweer voorbij. Mijn eerste zijn eerste verjaardag... Tsssssss, we worden oud...

14:25 Gepost door Hector en Fonzie in Feest | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

09-02-10

Kleine Man presents...

Zichzelf, precies één jaar geleden...

IMG_1933

En vandaag (let ook op het vingertje waarmee hij duidelijk aangeeft hoe oud hij wordt)...

IMG_3127

 Inderdaad, mijn kleine spook is vandaag jarig. Volgens mij kan heel die verjaardagspoeha hem gestolen worden, want hij keek nogal geïrriteerd toen hij van alle kanten gefotografeerd werd. Hij was allang blij met zijn boterhammetje. Dat "lang zal hij léééééven" leidde hem alleen maar af. Let ook op zijn speciaal op maat gefabriceerde verjaardagsbavet!

Eén jaar al... tjongejonge... het is een huizenhoog cliché, maar het is vooral ook de waarheid: wat gaat het toch snel! Precies één jaar geleden lag ik op dit eigenste moment af te zien in het ziekenhuis. Puf puf en hop... nauwelijks 21 uur later was daar mijn klein ventje. Een plat, verrimpeld boeleke dat nauwelijks meer deed dan slapen, krijsen, vreten en pampers voldraaien. En zie hem nu. Een eigenwijze peuter, die zijn armpjes uitstrekt om gepakt te worden, die mij boos aankijkt wanneer hij onder zijn voeten krijgt, die de badkamer rondschuifelt met de bus scheerschuim in de ene hand en de rol toiletpapier in de andere (tenzij hij die al in het toilet heeft gekieperd). Een peuter die zijn handjes voor zijn ogen houdt, giechelend en gibberend, wachtend tot ik "Waar is Kleine Man? Kleine Maahààn?" zeg om dan schaterend tevoorschijn te komen. Een peuter die peutert aan de poten van Hond. Die zijn speelgoed wil leren zwemmen in de drinkbak van Hond. Die aanvalt op zijn bordje alsof hij al drie weken niet meer heeft gegeten. Die zijn hoofdje tegen mij aanvlijt wanneer hij moe begint te worden. Die mij 's morgens kirrend begroet als ik hem uit bed ga halen...

Het gaat snel... razendsnel...

09:15 Gepost door Hector en Fonzie in Feest | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

29-12-09

Kersttoestanden

Pfiieeeuw, één feest gehad, nog één te gaan. Niet dat ik niet van de feestdagen houd. Integendeel, ik ben grote fan van Kerstmis! Ik heb een heerlijk kitscherige plastic kerstboom, vol rode en gouden bollen en frullen. De helft ervan is al ten prooi gevallen aan de destructieve neigingen van Kat, maar dat beest wil natuurlijk ook meegenieten van de kerstsfeer. Nieuwjaar is minder mijn ding. Al dat geforceerde gefeestvier met toeters en bellen en gedrom aan vuurwerk is niet zo aan mij besteed.

Maar goed. Kerstmis dus. Onze feestperiode begon met Kleine Man die een date had met de Kerstman tijdens de straatfeesten in onze straat. Hij was niet zo'n liefhebber van die gekke, dikke, rode man die speciaal voor de gelegenheid zijn muts kwijt was en dus een half angoraschaap op zijn hoofd leek te hebben, maar op mama haar arm wilde hij nog wel net even poseren bij Santa Claus:

IMG_3031

De week voor Kerst had Grote Man enkele daagjes vakantie en konden we dus genieten van wat verdiende rust en onze Kleine Man, die de laatste tijd onafgebroken in een opperbest humeur verkeert. Hij begint steeds ondeugender te worden en regelmatig blinken de pretlichtjes in zijn ogen harder dan die in onze kerstboom:

 

IMG_3014

Op kerstavond gingen we zoals ieder jaar naar de kinderviering, dit keer voor het eerst met Kleine Man erbij. Hij amuseerde zich rot, keek zijn ogen uit, brabbelde opgewonden en telkens wanneer er gezongen of muziek gemaakt werd, begon hij als een gek mee te wiebelen in zijn buggy. Zijn plaatsje in de muziekschool hebben we dus maar al gereserveerd.
Hier repeteert hij trouwens voor Herder In Het Stalletje, met slofjes die Oma en Opa kochten op de kerstmarkt en een pittoresk lederen vestje dat hij kreeg als souvenirtje uit Frankrijk:

 

IMG_3044

Ten slotte kreeg hij van de andere Oma en Opa voor kerst zijn hoogsteigen persoonlijke zeteltje. Het feit dat Bumba op de rugleuning staat keek ik maar door de vingers. En hoewel we moeten opletten dat hij door zijn wild gewriemel niet uit het stoeltje dondert, zit hij er toch graag in, als een echt meneertje:

 

IMG_3051

08:36 Gepost door Hector en Fonzie in Feest | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

30-11-09

Gedumpt

Zaterdag was ten huize Kleine Man een historische dag. Voor de allerallereerste keer in zijn leventje is Kleine Man buitenshuis gaan slapen. Anders geformuleerd: hij werd op een ander gedumpt terwijl mama en papa met vrienden de bloemetjes gingen buitenzetten. Nog anders geformuleerd: Kleine Man ging logeren bij oma omdat mama en papa met een bevriend koppel - dat zijn kindje ook bij argeloze vrijwilligers had gedeponeerd - naar een verjaardagsfeestje gingen.

Ik legde hem bij oma zelf nog in bed en even was het paniek. "Wat is dat hier? Waar ben ik? Je gaat me hier toch niet achterlaten???" Tegen de tijd dat ik terug in de keuken stond, was het weer stil en was Kleine Man vertrokken voor een voorbeeldige nachtrust. Zo kon ik met een gerust hart vertrekken.
Eerst gingen we gezellig samen op restaurant. Die vrienden van ons hebben een kindje dat 5 weken ouder is dan Kleine Man, en ook voor hen was het de eerste "kinderloze" uitstap. Waar de gesprekken aanvankelijk nog vooral over onze kroost gingen, gleden ze al snel af naar onze oude, vertrouwde thema's uit het pre-kinderen-tijdperk en waarvan het niveau niet bepaald voor publicatie vatbaar is. Even voelden we ons weer de studenten van vroeger, toen we elkaar leerden kennen. Dolle pret hadden we.

Daarna ging het richting verjaardagsfeestje. Eerst met de auto naar de plaats van het gebeuren, en de aankomst daar ging gepaard met verwondering alom over de parkeerhulp van de auto van onze vrienden. Die auto parkeerde gewoon zichzelf!!? We lachten ons een kriek met de Night Rider-allures van hun VW Touran.
Het feestje zelf miste wel wat sfeer en buiten elkaar en het feestvarken kenden we er niemand, maar dat neemt niet weg dat we als volleerde muurbloempjes in een hoekje ons eigen feestje bouwden. Tja, wat wil je, als je als jonge ouders voor de allereerste keer voor een avondje "bevrijd" bent van je ouderlijke plichten...

De volgende ochtend was zo mogelijk nóg heerlijker: uitslapen! Ook al een eeuwigheid geleden. Daarna nog een gezellig gezamenlijk ontbijt en toen zat onze uitspatting erop. Onze vrienden reden terug naar het verre West-Vlaanderen om hun nageslacht op te pikken en wij repten ons naar oma, tante K. en onze Kleine Man.
Hoe we ook genoten hadden van ons avondje en nachtje vrijheid, we waren ook dolblij om onze kleine spruit terug te zien. Het baasje had zich gelukkig van zijn beste kant laten zien bij oma en zich de hele tijd voorbeeldig gedragen. Ook een opluchting op zich.

Moraal van dit verhaal: zo een avondje stappen onder volwassenen deed enorm deugd, maar voor geen geld van de wereld zou ik mijn Kleine Man nog kunnen missen!

08:21 Gepost door Hector en Fonzie in Feest | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |