17-03-10

Verwend nest

O ramp, o drama... mijn poetsvrouw heeft er de brui aan gegeven. Maandag werd ik opgebeld door het kantoor met de mededeling dat S. stopt met poetsen. Officieel wegens rugklachten, maar volgens wat ze me vertelde, denk ik eerder dat ze er geen zin meer in heeft. En nu zitten we dus zonder poetsvrouw.

Ja, ik hoor het u tot hier denken: wat een verwend nest, ik moet ook zelf mijn was en plas doen. Ik wéét het! Ik bén ook een verwend nest. Maar wie ooit een poetsvrouw heeft gehad die op regelmatige basis vloeren dweilde, ramen lapte en volle manden strijk wegwerkte, zal kunnen beamen dat je die luxe snel, héél snel gewend bent. 

Dat ondervind ik nu aan den lijve. Gisteren heb ik gewapend met zwabber en emmer het huis onder handen genomen, vandaag was de strijkmand aan de beurt. Gelukkig is het mooi weer en ruik ik de lente al in de lucht. Met zo'n weer krijg ik altijd schoonmaakkriebels. Ramen open, frisse lucht binnen, muziekje aan en kuisen maar. Maar natuurlijk blijft die schoonmaakkriebel nooit lang duren. Veel kans dat ik mezelf volgende week alweer moet overtuigen om de stofzuiger boven te halen...

15:00 Gepost door Hector en Fonzie in Huishouden | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |