01-05-10

Shoppen voor de kleine

Deze week ging ik met Oma nog eens shoppen voor Kleine Man. We hadden een nieuwe buggy nodig. Kijk, wij hebben twee buggy's: een grote (onderdeel van een 3-in-1 combinatie) voor thuis en een kleintje dat gemakkelijk in de auto past. Want die grote past enkel in de koffer en dat is het domein van Hond. 

Onze kleine buggy was het goedkoopste model uit de winkel. We vonden het niet nodig om te investeren in een kwaliteitsmodel. Domme wij. Want nauwelijks een half jaar later is ons Plinky-model al in de prak. Een van de wieltjes is eraf. Het zal ons leren om zuinig te willen zijn.

Soit, Oma en ik dus naar de winkel voor een nieuwe. En dit keer was ik vastbesloten om te gaan voor kwaliteit. Met Kleine Pruts op komst is het toch de bedoeling dat het ding nog enkele jaren meegaat. Kleine Man was er natuurlijk ook bij, want het is per slot van rekening het ventje dat erin moet zitten. En dan moet de kleur van de buggy toch bij zijn haar passen, of niet soms?
We testten dus uitgebreid modellen uit, hevelden Kleine Man over van de ene buggy naar de andere, gespten hem vast, clipten hem weer los, sjeesden door de gangen, plooiden buggy's open en toe (zonder Kleine Man erin welteverstaan) en wogen en maten. We twijfelden uiteindelijk tussen een Quinny en een Maclaren, en de Maclaren won het pleit. 

Nu goed, allemaal heel interessant natuurlijk. Uw dag is door deze informatie ongetwijfeld een stuk rijker geworden, nietwaar?

Dan zal ik nog even verdergaan. Want ik kan toch niet naar de babywinkel gaan en enkel met een buggy thuiskomen? Wat voor een moeder zou ik zijn als ik niet meteen ook een stapel speelshortjes voor in de tuin kocht en meteen ook maar een zandbak met emmertje/schepje/zeefje/harkje/watermolentje? Als je iets doet, dan doe je het goed. Als je geld uitgeeft, kun je dus maar beter ineens meer geld uitgeven dan je voorzien had.

En dat is dus wat ik deed. Kleine Man én Kleine Pruts zijn alvast voorzien voor de zomer. En nu regent het.

09:30 Gepost door Hector en Fonzie in Trivia | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

25-04-10

Opsinjoren

Zaterdag besloot ik gezellig mee te opsinjoren, of is het "op te sinjoren"? Enfin, ik deed dus mee aan opsinjoren. Aan watte? Aan opsinjoren: samen met de buren de straat proper maken, door voor je eigen deurtje te vegen. Letterlijk dan. Het was mooi weer, ik moet mijn nestdrang toch op de een of andere manier zien te kanaliseren en je krijgt er bovendien ook nog vier gratis geraniums, desgewenst met bloembak, bovenop. Wie zegt daar "nee" tegen?

Goed, ik besloot dus om blijk te geven van welwillende burgerzin en mee te kuisen. Ik schilderde het hout op onze gevel, plantte bloemen (zowel de gratis exemplaren als die uit den Brico), waste de ramen en de voordeur en zette mijn lenteschoonmaak verder in de tuin, waar ik de tuinstoelen en dito tafel ontdeed van hun groene winterlaag en spinnenwebben. 
Jammer genoeg bleek ik de enige in de straat te zijn die een gezamenlijk kuisbeurtje wel gezellig vond, want daar stond ik dan, moederziel alleen. De enige die ik zag was de buurman die even in zijn voordeur een sigaretje kwam roken en me bevreemdend aankeek, toen ik daar met borstel en verfpot en dikke buik op mijn ladder stond.

Vandaag, toen we met Hond gingen wandelen, viel me dan weer wel op dat bijna iedereen in de straat de gratis geraniums in zijn al even kosteloze bloembak heeft staan. Mooi is dat: gratis bloemen accepteren, maar niet even gezellig mee ramen lappen of de stoep vegen. Tsssss....

Maar mijn gevel ziet er nu tenminste zomerklaar uit! En mijn nestdrang is weer eventjes gestild.

19:28 Gepost door Hector en Fonzie in Trivia | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

02-04-10

Nieuwe schoenen

Kleine Man kreeg vandaag nieuwe schoenen. Het eerste paar was én versleten - hoewel hij nog niet eens zelfstandig kan lopen - én te klein. De laatste tijd had hij regelmatig een blaartje en rode plekjes op zijn voeten en dat is natuurlijk allesbehalve interessant als je een kindje wil leren lopen.

Maar mensen toch, wat kost dat veel, kinderschoenen! Ik wilde hem aanvankelijk nieuwe schoentjes en alvast sandaaltjes kopen, maar bij het zien van de prijzen besloot ik wijselijk om het voorlopig bij schoenen te houden. Het weer ziet er voorlopig trouwens toch nog niet sandaalvaardig uit. 

Waar let ik zoal op als ik schoenen voor Kleine Man ga kopen? Mijn eerste criterium is dat ze stevig moeten zijn. Het verschil als hij loopt op kousenvoeten en op schoenen is enorm. Met schoenen aan staat hij duidelijk veel steviger op zijn benen. De tweede vereiste is dat zowel de binnen- als de buitenkant van leder moeten zijn. Kleine Man heeft nogal wat last van zweetvoeten, en dan zit je natuurlijk niet beter dan met een lederen binnenkant. Dat perkt de keuze al meteen serieus in, want je zou ervan versteld staan hoeveel schoenen een stoffen binnenwerk hebben. En ten slotte moeten de schoenen een stevige maar tegelijk ook soepele zool hebben die zijn voeten ondersteunt maar tegelijk ook genoeg bewegingsruimte geeft. 

Uiteindelijk werden het schoentjes in maat 21 van Kipling. Niet dat het merk zo belangrijk is voor mij, maar na een eerste selectie voldeden uiteindelijk maar drie paar aan al mijn criteria en daarvan kwam het Kipling-paar als winnaar uit de bus. En zo kan mijn Kleine Man er dus weer voor even tegen. En shoppen voor schoentjes voor Kleine Man is bijna net zo leuk als shoppen voor schoenen voor mezelf!

19:30 Gepost door Hector en Fonzie in Trivia | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

02-11-09

Geheimpjes

Van de mama van Pepijn kreeg ik dit weekend een blogaward. Waarvoor mijn oprechte dank! Ik ben een trouwe lezer van haar blog, omdat kleine Pepijn amper 2 weken jonger is dan onze Kleine Man en ik het leuk vind om de vorderingen van onze kroost te vergelijken. Net als Kleine Man heeft Pepijn weinig haartjes op zijn hoofd, hoewel hij ons spookje de laatste weken precies toch is voorbijgestoken qua hoofdbegroeiing. En net als onze Kleine Man is Pepijn voorlopig nog sedentair, waarmee ik bedoel dat hun bewegingen zich nog situeren in het rondspartelen-stadium zonder al te veel voor- of achterwaartse vooruitgang. Ik weet niet of dat voor Pepijn ook geldt, maar ik heb het donkerbruine vermoeden dat onze Kleine Man te lui is om al te veel kruipmoeite te doen.

Die award houdt echter ook in dat ik hier 10 dingen moet bedenken die u nog niet over mij weet. Natuurlijk zou ik hier wel 1001 dingen kunnen verzinnen, maar ik neem aan dat u geen boodschap hebt aan welk toiletpapier ik gebruik. Of nee, dat heb ik al verteld...

Goed, wat u dus (misschien) nog niet wist over mij:

1. Ik heb een hekel aan Winnie de Pooh. Gelieve mij te verontschuldigen voor mijn taalgebruik en neem het alstublieft niet persoonlijk op - het is zeker niet aanstootgevend bedoeld - maar ik vind Winnie een janettenbeer. Ik weiger zelf iets van dat beest in huis te halen en wat we cadeau hebben gekregen van nietsvermoedende schenkers is verbannen naar een donker hoekje.

2. Ik lust ab-so-luut geen champignons. Ik vind champignons de goorste groenten die er op aarde bestaan. Ze stinken uren in de wind en zijn afschuwelijk als je erop bijt. Precies caoutchouc. Jèch! Grote Man lust heel graag champignons, maar als hij ze wil eten, moet hij ze zelf klaarmaken of een pizza met funghi kopen.

3. In tegenstelling tot 99% van de Vlamingen vind ik Duits een prachtige taal. Ik heb dan ook een jaar in Duitsland gewoond en gewerkt. Als het niet voor Grote Man was geweest, had ik er misschien nu nog gewoond.

4. Ik ben vreselijk slecht in het onderhouden van contacten. Tot mijn schaamte moet ik bekennen dat ik daar te lui voor ben. Mijn vriendenkring is dan ook tamelijk beperkt. Ik heb een paar goeie vrienden, met wie ik wel contact houd, en een hele resem "bekenden" met wie ik zo'n 2 keer per jaar eens afspreek. Ik heb gewoon geen zin om ieder weekend het hele land door te rijden om bij iedereen op bezoek te gaan. Naast mijn luiheid speelt ook mijn "ik zit veel te graag gezellig thuis" een rol.

5. Ik heb mij een maand geleden ingeschreven bij de fitness en ben nog geen één keer geweest. Mijn vorige fitnessclub is failliet gegaan (drie maanden nadat ik me had ingeschreven) en ik wilde wel verder sporten, maar de laatste tijd heb ik 's avonds geen zin om me nog uit de zetel te hijsen en naar de club te fietsen.

6. Ik kijk graag naar tienerseries op tv. Ik heb letterlijk iedere aflevering van Dawson's Creek gezien en als ze die serie morgen opnieuw beginnen uitzenden, dan kijk ik hoogstwaarschijnlijk opnieuw.

7. Om terug te komen op Dawson's Creek: ik vind het een doodzonde dat een prachtdame als Katie Holmes verspild is aan Tom Cruise. Ik heb dan ook een hekel aan Tom Cruise. De enige film met TC waar ik naar kijk is Top Gun. Voor de vliegtuigen. En behalve Tom Cruise kan ik ook Richard Gere en Harisson Ford niet uitstaan.

8. Ik kuis niet graag. Het enige wat ik graag kuis is - raar maar waar - het toilet. Stofzuigen, dweilen en stof afdoen vind ik verschrikkelijk, maar ik zit graag met een sponsje de binnenkant van de toiletpot te ontdoen van kalkaanslag.

9. Ik lees graag Fantasy-boeken. Grote Man heeft zo eens een aantal boeken meegebracht en sindsdien komen hier geregeld nieuwe boeken over orcs, feeën, draken en andere bizarre wezens binnen. Jammer genoeg zijn die boeken vaak reeksen van 3 of meer delen en is in 85% van de gevallen die wij lezen, het laatste deel nog niet geschreven. Tegen dat die geschreven, gepubliceerd en vertaald zijn, weet ik allang niet meer aan welke reeksen wij bezig waren.

10. De beginletters van mijn naam, van die van Grote Man en van die van Kleine Man zijn dezelfde. In tegenstelling tot wat velen denken, hebben we dat niet opzettelijk gedaan. Bij Kleine Man bedoel ik dan. Het was pas toen hij zijn naam al had, dat we beseften dat het alweer dezelfde letter was.

Ziezo, dat zijn 10 dingetjes die u nog niet over mij wist. Dan geef ik de fakkel nu graag door aan:

- boekenboekenboeken.blogspot.com. De site van mijn teerbeminde zussie, die Vlaanderen en de Vlaamse kindertjes opnieuw aan het lezen wil krijgen.

- amerone.skynetblogs.be. De blog van Viv, over haar hele dierengezelschap, te beginnen bij Woeffke, die er jammer genoeg al een tijdje niet meer bij is.

- kleinkoninckske.blogspot.com. De blog van een van mijn favoriete collega-vertaalsters, over haar dochtertje Jolien. Ik lees hier graag op mee, omdat ik me zo een idee kan vormen van wat ons met Kleine Man nog allemaal te wachten staat.

Dat is het zowat. Ik zou hier nog een heleboel andere blogs kunnen opsommen, maar binnen twintig minuten moet ik Kleine man gaan ophalen en ik moet nog opruimen en afwassen...

12:41 Gepost door Hector en Fonzie in Trivia | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |