11-05-10

Verrassing

Gisteren belde Grote Man me op van op het werk om te zeggen dat ik geen eten hoefde te maken 's avonds. Op mijn vraag wat we dan zouden eten, luidde het antwoord dat we zouden leven van de liefde. Mij best, onze koelkast is toch bijna leeg. Toen hij dan 's avonds thuis kwam, was mijn maag toch wel een beetje aan het knorren - ik lustte wel wat meer dan alleen de liefde - en dus was ik blij dat Grote Man aankondigde dat hij mij als verrassing mee uit eten wilde nemen. Zonder Kleine Man. Ik kan me niet herinneren wanneer we voor het laatst met zijn tweetjes waren weggeweest, dus dat moest wel in een vorig leven zijn geweest. Achter mijn rug had hij ook geregeld dat Oma zou komen babysitten (dank u, oma, jij stiekemerd, zo doen alsof je neus bloedt!). Oma zou Kleine Man ook in bed stoppen. Een primeur voor iedereen. In die 15 maanden + 2 dagen heb ik geen enkel bedritueel gemist, dus ik was wel benieuwd wat dat zou geven. Aanvankelijk heeft hij blijkbaar wat geprotesteerd toen hij merkte dat moeke er niet was, maar uiteindelijk is hij toch braaf gaan slapen.

En dan het etentje zelf. Heerlijk. Het eten was lekker, maar vooral het "er eens tussenuit zijn" heeft ons goed gedaan. Een mens heeft dat al eens nodig, nietwaar? Zeker met de nieuwe spruit op komst en het vooruitzicht dat we de komende maanden zowat aan huis gekluisterd zullen zijn.
Helaas voor mij heb ik mij wat overeten en heb ik de hele nacht nauwelijks geslapen door het brandend maagzuur. Blijkbaar kan mijn in de verdrukking geraakte maag grote hoeveelheden eten niet meer aan. Maar we kunnen het maar gehad hebben, hé...

07:58 Gepost door Hector en Fonzie in Uitstapjes | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

19-04-10

Nog meer zon, zee en een beetje strand

Vorige week waren we al in de buurt, deze zondag besloten we de omgeving nog wat verder te verkennen. We reden met de auto naar Breskens, waar we de auto achterlieten en de veerboot namen richting Vlissingen. We willen er namelijk van profiteren dat ik nog min of meer mobiel ben en dus nog kan genieten van het mooie weer. En 't is eens wat anders dan in je eigen achtertuin te zitten.

Aan de overkant wandelden we op een half uurtje over de wandeldijk naar Vlissingen. Heerlijk genieten van de zon, het gekrijs van de meeuwen, het geluid van de golven, de geur van zout water (een curiosum voor ons, stadsmensen) en natuurlijk wat gezonde beweging. Kleine Man genoot er ook duidelijk van, verborgen onder zijn zonnepetje en een laag zonnecrème van een halve centimeter dik.

Voor wie op een mooie lente- of zomerdag nog eens een uitstapje wil maken, is dit zeker een aanrader. Vlissingen is echt een schattig stadje met heel wat terrasjes (vol toeristen natuurlijk), de overtocht met de veerboot is eens wat anders en de wandeling naar het centrum loopt langs een paar weiden met schaapjes aan de ene kant en de zee aan de andere. Wat wil een mens nog meer?

IMG_3534IMG_3544IMG_3555

08:22 Gepost door Hector en Fonzie in Uitstapjes | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |