22-03-10

Een uitstapje

We zijn net een weekendje weg geweest. Het is onze enige vakantie dit jaar en meteen ook onze laatste vakantie met zijn drietjes, dus we besloten om er ten volle van te genieten. We trokken naar het mondaine Vladslo. U niet bekend? Kijk eens hier

Vrijdag was het nog redelijk mooi weer en kon Kleine Man zijn hartje ophalen in de tuin. Zaterdag was het al iets minder, maar nog steeds relatief warm en het regende niet, dus we trokken naar Ieper. Neem het ons niet kwalijk, waarde West-Vlaamse lezers, maar wij waren nog nooit in Ieper geweest. Ik moet zeggen: het is zeker meegevallen. Echt een mooie en gezellige stad. Daarna reden we nog wat verder naar Nieuwpoort, alwaar we verse vis insloegen. Een mens is aan zee of hij is het niet, nietwaar?

Zondag reden we ondanks het snertweer richting Sluis. Nog zo'n plek waar we al veel goeds over hadden gehoord, maar die we nog niet met eigen ogen hadden gezien. Wij dus richting noorderburen. Viel me dat tegen, zeg! Best gezellig, maar o zo toeristisch. Geen enkele Hollander gezien trouwens. Alleen toeristen.

Maar bon, als toemaatje mag u hier meegenieten van enkele sfeerbeelden van Kleine Man als een rasechte tuinkabouter.

IMG_3269IMG_3281IMG_3339

15:31 Gepost door Hector en Fonzie in Vakantie | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

03-12-09

Vakantie

Ik ben momenteel een reisgids aan het vertalen. Over de Dordogne. En hoe langer ik daarmee bezig ben, hoe meer zin ik krijg om op vakantie te gaan. De grot van Lascaux wil ik bijvoorbeeld wel eens zien, zelfs al is het maar een replica. En kleine middeleeuwse dorpjes midden in een verlaten vallei: laat maar komen. Heerlijk wandelen in de natuur en bij gelegenheid eens goed gaan eten in de streek van de truffels (en de foie gras, maar dat vergeten we maar snel).

En net nu hebben we onze geplande vakantie voor volgend jaar afgezegd. Ah ja, want net in die twee weken staat ook ons Prutske gepland. Laat het nu wat vroeger komen. Met een borelingetje en pas ingeknipt ga ik niet in de bergen wandelen. Of laat het nu wat later komen. Met een ballonbuik kun je in de bergen ook al niet veel gaan doen.

En dus gooi ik me maar weer vol overgave op mijn papieren reisgids en droom van onze volgende vakantie. Met ons viertjes dan. Het zal voor 2011 zijn. Ik kijk er al naar uit!

08:05 Gepost door Hector en Fonzie in Vakantie | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |